Έφτασε στο σημείο να είναι επικίνδυνο το γεφυράκι από το οποίο περνάμε για να πάμε στο δάσος της Στροφυλιάς και στην παραλία της Καλόγριας.

Είναι ένα σημείο από το οποίο όλοι μας έχουμε περάσει, στρίβοντας για να πάμε στην Καλόγρια και από το οποίο φυσικά περνούν δεκάδες επισκέπτες των ξενοδοχείων της περιοχής, αλλά και των μαγαζιών που υπάρχουν σε όλη την παραλία. 

Ο δρόμος πάνω στο γεφυράκι είναι έτοιμος να πέσει, έχει πάθει καθίζηση και έχει φτάσει στο σημείο να είναι αρκετά επικίνδυνος για τους οδηγούς και τα δεκάδες αυτοκίνητα που περνούν καθημερινά από εκεί, ειδικότερα αυτούς τους μήνες του καλοκαιριού, όπου η περιοχή έχει αρκετή κίνηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες τρεις μέρες τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ που πηγαίνουν κόσμο στην Καλόγρια δεν περνούν καν από το σημείο. Τόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση.

Αφήνουν τους επιβάτες τους λίγο πριν από το γεφυράκι και από εκεί και πέρα ο κόσμος πηγαίνει με τα πόδια του στην παραλία της Καλόγριας. Τραγικό ε; Και όμως έτσι είναι τα πράγματα.


Η ευθύνη ανήκει καθαρά στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας.

Κάτοικοι, καταστηματάρχες και λουόμενοι που όλους αυτούς τους μήνες του καλοκαιριού έβλεπαν την κατάσταση που υπάρχει, είχαν κάνει αλλεπάλληλες κρούσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου για να παρέμβουν και να προχωρήσουν σε εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος, αλλά και σε αντίστοιχες βελτιώσεις στο γεφυράκι. 

Ήταν φανερό από τις αρχές Ιουνίου ότι ο δρόμος και το γεφυράκι μαζί είχαν πάρει μία επικίνδυνη κλίση. Πλέον το οδόστρωμα είναι έτοιμο να πέσει και μαζί με αυτό το γεφυράκι. Είναι καιρός ο δήμος, που όλους αυτούς τους μήνες του καλοκαιριού δεν είχε ανταποκριθεί στα αιτήματα του κόσμου, να κάνει επιτέλους κάτι. 


Πριν γίνει το κακό και είναι αργά. Το σημείο είναι πλέον επικίνδυνο, όχι μόνο για τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ (ευτυχώς τα τουριστικά λεωφορεία πάνε από το αεροδρόμιο και δεν περνούν από εκεί για να δουν οι τουρίστες τα χάλια μας), αλλά και για τα  Ι.Χ. 

Μιλάμε για ένα γεφυράκι που οδηγεί στην παραλία της Καλόγριας (στην αριστερή, στην κεντρική και στην δεξιά παραλία), που αποτελεί τους καλοκαιρινούς μήνες το κυριότερο σημείο αναφοράς της Δυτικής Αχαΐας.