«Τα παραμύθια της κυβέρνησης ότι "κανένα παιδί φτωχών ή άνεργων οικογενειών δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού" αποκαλύφθηκαν».

«Πάνω από 67.000 βρέφη και παιδιά, και όχι 35.000 όπως κοροϊδεύουν τα κυβερνητικά στελέχη, αποκλείονται, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕΤΑΑ από τις 161.360 αιτήσεις, το πολυπόθητο Voucher πήραν μόλις 93.611, εκ των οποίων οι 23.988 είναι θέσεις σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ). Ο αριθμός είναι ακόμα μεγαλύτερος αν προσθέσει κανείς και τις οικογένειες που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα».
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του ΚΚΕ, «για τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς».

«Η αγωνία και το αδιέξοδο των νέων ζευγαριών να βρουν μια θέση στους δημόσιους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς για τα παιδιά τους ή να πάρουν τη χρηματοδότηση του Voucher δεν μπορεί κάθε χρόνο τέτοιο καιρό να καταλήγει σε επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων από τις κυβερνήσεις, οι οποίες όπως και η σημερινή, διαχρονικά, αντιμετωπίζουν το ζήτημα της ανατροφής και διαπαιδαγώγησης των παιδιών ως ευθύνη της ίδιας της οικογένειας.
Η όποια παρέμβαση του κράτους και των τοπικών θεσμών του, όπως οι Δήμοι, έχει ένα στενά μίζερο και επικουρικό χαρακτήρα και ούτε θέλησαν ούτε ποτέ επιδίωξαν την κάλυψη αυτής της ανάγκης για όλα τα παιδιά. Γι΄ αυτό και η κρατική χρηματοδότηση αφορά σε ψίχουλα κάθε χρόνο, γι΄ αυτό οι δημόσιες δημοτικές δομές συρρικνώνονται αντί να διευρύνονται, γι΄ αυτό το προσωπικό τους παραμένει μόνιμα ανεπαρκές και στη διαρκή ομηρία των συμβάσεων» προσθέτει το ΚΚΕ.

«Οι αριθμοί των παιδιών και οι πόροι χρηματοδότησης του προγράμματος, που έρχεται υποτίθεται να δώσει δωρεάν είσοδο βρεφών και νηπίων σε δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, επιβεβαιώνουν τη μόνιμη γύμνια που υπάρχει σε αυτό τον κρίσιμο τομέα, με ευθύνη διαχρονικά των κυβερνήσεων -και της σημερινής του ΣΥΡΙΖΑ- που και τη συνεχίζουν και τη διευρύνουν.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τα νεαρά νοικοκυριά να μην αποδεχτούν αυτή την κατάσταση, την κοροϊδία της κυβέρνησης ή το όψιμο δήθεν ενδιαφέρον της ΝΔ. Να οργανώσουν την πάλη τους για την πλήρη κάλυψη των αναγκών σε δωρεάν δομές για το παιδί και με βάση τις σύγχρονες ανάγκες ανατροφής και διαπαιδαγώγησης του» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ