Έχοντας φτάσει στο τέλος του Αυγούστου και η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο του Αράξου, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώσει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, συνεχίζει και έχει ένα θετικό πρόσημο. 

Ένα θετικό πρόσημο που σκιαγραφεί μια σταθερά ανοδική πορεία της τάξεως του 20%, στο πρώτο εφτάμηνο του 2018, το οποίο μεταφράζεται σε αριθμούς σε περισσότερους από 15.000 τουρίστες, συγκριτικά πάντα με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Η άνοδος αυτή κορυφώθηκε τους καλοκαιρινούς μήνες ξεκινώντας από τις αρχές Ιουνίου, φτάνοντας έως τον Ιούλιο, ενώ συνεχίστηκε και τον Αύγουστο, χωρίς όμως για τον μήνα αυτόν να υπάρχουν ακόμα συγκεκριμένα στοιχεία. 

Το σίγουρο είναι ότι η αύξηση της αεροπορικής κίνησης ενδυνάμωσε και τροφοδότησε την τουριστική κίνηση της περιοχής, με χιλιάδες ξένους επισκέπτες να προσέρχονται από τις χώρες του εξωτερικού, κυρίως από την κεντρική και την ανατολική Ευρώπη.

Οι περισσότεροι από τους τουρίστες αυτούς, που έφτασαν μέσω του αεροδρομίου του Αράξο, διέμειναν κυρίως στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Ηλείας, αλλά και στην περιοχή της Μεσσηνίας που και φέτος ήταν στα "φόρτε" της τουριστικά, όμως, ο ερχομός τους έδωσε και μία δυναμική στα ξενοδοχεία του νομού, με τους ξενοδόχους να μιλούν για μία μικρή, αλλά σημαντική αύξηση των κρατήσεων το φετινό καλοκαίρι.

Ωστόσο, ο οριστικός απολογισμός για τη φετινή χρονιά δεν έχει γίνει ακόμα, καθώς η καλοκαιρινή τουριστική σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί και θα κρατήσει μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη. Το σημαντικό, όμως, για την περιοχή της Δυτικής Ελλάδος και ειδικότερα για την Αχαΐα είναι ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν η ανοδική πορεία της τουριστικής κίνησης συνεχίστηκε και το φετινό καλοκαίρι που φτάνει στο τέλος του.