Στην κορύφωσή της βρίσκεται η αναζήτηση φοιτητικής στέγης στην Πάτρα, με δεκάδες πρωτοετείς σπουδαστές να κάνουν "σαφάρι" στους δρόμους της αχαϊκής πρωτεύουσας, ψάχνοντας για το κατάλληλο σπίτι. 

Η ζήτηση είναι μεγάλη, όμως εξίσου μεγάλη είναι και η προσφορά και σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας, Κυριακή Αθανασιάδη, οι φοιτητές είναι σε θέση να βρουν το σπίτι που αναζητούν αφού βρίσκονται σε μία πόλη που έχει στην διάθεση της όλες τις μορφές φοιτητικής στέγης και μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια. 

Ωστόσο, όσο μεγάλη και αν είναι η ζήτηση, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φτάσει το επίπεδο που υπήρχε πριν από την κρίση. "Η πλειοψηφία των φοιτητών έχουμε δει ότι τα τελευταία χρόνια θέλει να περνάει σε σχολές που είναι στην πόλη τους. Το γεγονός αυτό επηρεάζει τη ζήτηση αρνητικά, σε μία πόλη που υπάρχει μεγάλη προσφορά από άκρη σε άκρη της αφού την περασμένη δεκαετία, τα χρόνια της οικοδομικής ακμής, είχαν γίνει σημαντικές επενδύσεις στον τομέα της φοιτητικής στέγης". 

Υπάρχει λοιπόν μεγάλη ζήτηση, αλλά και μεγάλη προσφορά, γεγονός που καθορίζει και τις τιμές των ενοικίων. "Οι τιμές των ενοικίων είναι στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι. Λογικές τιμές ανάλογα με αυτό που ζητάει ο φοιτητής. Οι φοιτητές και οι γονείς τους θα πρέπει να κάνουν μία σωστή αναζήτηση σε όλη την Πάτρα και τότε είναι σίγουρο ότι θα βγουν ωφελημένοι από πολλές απόψεις". 


Η αυξητική τάση των ενοικίων στο κέντρο της πόλης

Είναι γεγονός πάντως ότι ειδικότερα φέτος παρατηρείται μία αυξητική τάση σε ότι αφορά τα δυάρια που βρίσκονται στο κέντρο της Πάτρας, τόσο στα παλιά, όσο και στα νέα.

"Οι τιμές εξαρτώνται από τη ζήτηση. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία τάση πολλών φοιτητών να επιλέγουν διαμερίσματα που βρίσκονται στο κέντρο της Πάτρας.

Το γεγονός αυτό έχει αυξήσει κάπως τις τιμές. Όμως υπάρχουν και αλλού δεκάδες αδιάθετα διαμερίσματα που δεν έχουν ενοικιαστεί, σε άλλες περιοχές της Πάτρας, κοντά στο ΑΤΕΙ ή στο Πανεπιστήμιο, όπου εκεί ο φοιτητής μπορεί να βρει αυτό που θέλει.

Άλλωστε, οι αποστάσεις από το κέντρο στις περιοχές αυτές δεν απέχουν από το κέντρο παρά δέκα με δεκαπέντε λεπτά το πολύ. Εξάλλου η πόλη έχει αρκετά καλή συχνή συγκοινωνία μέσω του Αστικού ΚΤΕΛ, με αποτέλεσμα ακόμα και οι φοιτητές που μένουν έξω από το κέντρο να  μπορούν να εξυπηρετηθούν".