Στον "πυρετό" των εκλογών που πρόκειται να γίνουν τον Μάιο του 2019 βρίσκονται και οι Περιφέρειες όλης της Επικράτειας.

Σε ότι αφορά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον χώρο της Κεντροαριστεράς έως τώρα γνωρίζαμε ότι ο Απόστολος Κατσιφάρας, έχοντας την στήριξη και των δύο κομμάτων που εκπροσωπούν το μεγάλο αυτό πραγματικά  κομμάτι της πίτας του εκλογικού σώματος, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής, θα διεκδικούσε εκ νέου το χρίσμα του Περιφερειάρχη. 

Αυτά ήταν τα μέχρι τώρα δεδομένα για τις εκλογές στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος τα οποία και καθιστούσαν τον νυν Περιφερειάρχη το απόλυτο φαβορί για τη νίκη. Τα δεδομένα όμως αυτά ανατρέπονται.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του patrasevents.gr ένα ακόμα πρόσωπο που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και έχει ένα σημαντικό ρεύμα στην Αχαΐα πρόκειται να διεκδικήσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, την θέση του Περιφερειάρχη. 

Ο λόγος για τον πρώην υπουργό Κώστα Σπηλιόπουλο, έναν άνθρωπο με βαθιά πολιτική γνώση των πραγμάτων που έχει μεγάλη επιρροή στο Αίγιο, αλλά και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Σπηλιόπουλος εκπροσωπούσε το ΠΑΣΟΚ το "βενιζελικό", έχοντας πάρει τις αποστάσεις του από το "παπανδρεικό" που εκπροσωπεί ο Απ. Κατσιφάρας, ενώ στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, δεν είχε διστάσει να εκφράσει ανοικτά τη διαφωνία του με τις επιλογές της Φώφης Γεννηματά, θεωρώντας ότι προωθούσε την υποψηφιότητα του στενού της συνεργάτη, Θόδωρου Παπαθεοδώρου, ο οποίος επιπλέον ήταν από τον "ξένο" χώρο της Δημοκρατικής Αριστεράς και όχι από το ΠΑΣΟΚ. 

Τι καταλογίζουν στον νυν Περιφερειάρχη

Όλα αυτά όμως φαίνεται ότι ανήκουν στο παρελθόν. Η κ. Γεννηματά έχει δείξει αρκετές φορές ότι θέλει να ξεφύγει από τα στεγανά, τις ταμπέλες και τα στερεότυπα, ενώ ο κ. Σπηλιόπουλος από την πλευρά του δεν παύει να έχει σε τοπικό επίπεδο έναν δυναμικό ρόλο, ακόμα και σήμερα, στην κατεύθυνση που έχει πάρει το Κίνημα Αλλαγής

Επιπλέον, είναι πολλοί που καταλογίζουν στον κ. Κατσιφάρα την στήριξη που αναμένεται να έχει από τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν θα έπρεπε να την δεχθεί εξ' αρχής. Υποστηρίζουν, δηλαδή, ότι δεν μπορεί ο νέος  κομματικός σχηματισμός που επιμένει στην συσπείρωση της Κεντροαριστεράς να έχει τον ίδιο υποψήφιο σε ένα τόσο σημαντικό κομμάτι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, με αυτόν του κυβερνώντος κόμματος που έχει δείξει μία μεγάλη ανακολουθία στα όσα λέει στα και όσα πράττει. 

Παράλληλα, οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι ο κ. Κατσιφάρας, μπορεί να εξακολουθεί να έχει μία μεγάλη δυναμική σε επίπεδο Αχαΐας και να έχει κάνει σημαντικά πράγματα σε ορισμένους τομείς, όμως, από την άλλη έχει χάσει πολλά στο διάστημα της θητείας του, στις άλλες δύο Περιφερειακές Ενότητες,  στην Αιτωλοακαρνανία και στην Ηλεία. 

Το σίγουρο, πάντως, για την ώρα είναι  είναι ότι στις εκλογές για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ο Κεντροαριστερός χώρος αναμένεται να έχει δύο υποψήφιους. Το ποιον από τους δύο θα στηρίξει τώρα το Κίνημα Αλλαγής αυτό είναι κάτι που θα φανεί μέσα στους επόμενους μήνες.