Το σημαντικό δεν είναι να περνάς σε κάποια σχολή μέσα από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις. 

Αυτό πλέον είναι μάλλον το "εύκολο" κομμάτι (σε εισαγωγικά γιατί ο Θεός και η "ψυχούλα" των υποψηφίων το ξέρει αυτό), έτσι όπως πέφτουν κάθε χρόνο οι βάσεις. 

Το σημαντικό μέσα από αυτή την "άχαρη" διαδικασία, είναι να μπορείς να γίνεσαι αυτό που θέλεις εσύ και τα όνειρά σου, πετυχαίνοντας το στόχο που έχεις θέσει, γιατί μόνο έτσι μπορούν οι σπουδές να πάρουν αξία αργότερα και να έχουν την ανάλογη δυναμική όταν βγεις στην αγορά εργασίας. 

Ένα το κρατούμενο και το βασικό: Το σημαντικό λοιπόν είναι να βάζεις στόχους με βάση τα όνειρά σου που μπορείς να τα κάνεις πραγματικότητα. Δύο κορίτσια από την Πάτρα κατάφεραν και έκαναν το όνειρό τους αληθινό, που ήταν να ασχοληθούν με την Ιατρική, πετυχαίνοντας να περάσουν σε μία από πιο τις υψηλόβαθμες σχολές όλης της χώρας, στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. 

Η Άννα Μαρία Καλαμάρα και η Ελευθερία Παπαδοπετράκη είχαν σαν κυρίαρχο στόχο τους να περάσουν σε μία από τις σχολές που κάθε χρόνο καταφέρνουν και περνούν όσοι έχουν γράψει αρκετά καλά στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Ο πήχης υψηλός, όμως, μπροστά στο στόχο δεν πρέπει να διστάζεις στις δυσκολίες. 

Η Άννα Μαρία Καλαμάρα, επέλεξε, μάλιστα να δώσει για δεύτερη φορά Πανελλήνιες και να μπει και πάλι σε αυτή τη ψυχοφθόρα διαδικασία, μόνο και μόνο για το χατίρι της Ιατρικής. Την πρώτη φορά είχε περάσει στο τμήμα της Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, όμως, η αδυναμία της ήταν πάντα η Ιατρική. 

Γράφοντας 19.087 αυτή τη φορά πέρασε μέσα στους πρώτους της Ιατρικής Σχολής και η ίδια αισθάνεται δικαιωμένη μιλώντας στο patrasevents.gr: "Ο στόχος μου ήταν ανέκαθεν η Ιατρική γι' αυτό και αποφάσισα να ξαναδώσω. Ευτυχώς χάρη στην προσπάθεια και τη στήριξη που είχα από το περιβάλλον μου, το αποτέλεσμα με δικαίωσε".

Όσον αφορά το μέλλον της και την σταδιοδρομία που ανοίγεται πλέον μπροστά της στην ιατρική επιστήμη, τονίζει: "Αυτό που θα ήθελα ήταν να τελειώσω τη σχολή στα 6 χρόνια και με ικανοποιητικό βαθμό ώστε να μπορέσω να συνεχίσω τη σταδιοδρομία μου πιθανότατα στο εξωτερικό". 

Η Άννα Μαρία Καλαμάρα έχει και έναν ακόμα λόγο για να αισθάνεται ευτυχισμένη. "Είναι ακόμα μεγαλύτερη η ικανοποίηση που πήρα από την ανακοίνωση των βάσεων γιατί εκτός από εμένα πέτυχε και ο αδερφός μου την εισαγωγή του στην πρώτη του επιλογή τους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς, στην Πάτρα". 


Άννα Μαρία Καλαμάρα

Στην Ιατρική πέρασε με 19.112 και η μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Καστριτσίου, Ελευθερία Παπαδοπετράκη. Η ίδια αισθάνεται ικανοποιημένη από την επιτυχία της αυτή και τονίζει: "Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γιατί έγινε πραγματικότητα ο πιο υψηλός στόχος που έχω θέσει μέχρι στιγμής. Είναι κάτι που το ήθελα πολύ και τώρα περιμένω να μπω στη σχολή με ανυπομονησία". 

Γιατί όμως Ιατρική; Μας το λέει η ίδια: "Θέλω επιτέλους να γνωρίσουν αυτή την υπέροχη επιστήμη. Η Ιατρική είναι ένα λειτούργημα καθώς προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στον άνθρωπο και αυτό το θεωρώ πολύ όμορφο, αλλά και σημαντικό". 

Ένα λαμπρό μέλλον λοιπόν προδιαγράφεται για τα δύο αυτά κορίτσια της Πάτρας (που σημειωτέον δεν γνωρίζονται μεταξύ τους) που ήθελαν από την αρχή την Ιατρική και επέμεναν σε αυτή, μη λογαριάζοντας το διάβασμα, τους κόπους και τις θυσίες. Πέτυχαν το στόχο τους και πλέον με βάση την Ιατρική ετοιμάζονται να απλώσουν τα φτερά τους προκειμένου να προσφέρουν στην κοινωνία. 

Μια κοινωνία που χρειάζεται και αυτή από την πλευρά της την Ιατρική και την ηθική της επιστήμης αυτής για να μπορέσει να επουλώσει τις πληγές της, έχοντας τη δυναμική να ελπίζει για ένα καλύτερο μέλλον, όταν υπάρχουν νέοι που αγωνίζονται για να πετύχουν τους στόχους τους και να προχωρούν.

Όπως αυτά τα κορίτσια. Όπως τόσα και τόσα παιδιά που κάθισαν στα θρανία και έδωσαν Πανελλήνιες Εξετάσεις. 


Ελευθερία Παπαδοπετράκη