Όταν ήταν μαθητής του Γυμνασίου και του Λυκείου του άρεσε να πηγαίνει σε οικογενειακούς γάμους και σε βαπτίσεις, έχοντας τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι για να τραβάει φωτογραφίες. 

Ο Κωνσταντίνος Καρυτινός είχε από μικρός στο αίμα του τη... λόξα με τη φωτογραφία. "Μου αρέσει να αιχμαλωτίζω τις καταστάσεις που βλέπω και αυτές οι εκδηλώσεις που πήγαινα τότε, με βοήθησαν αρκετά γιατί δούλευα αθόρυβα και έβλεπα μόνος μου τα λάθη μου, με αποτέλεσμα να  εξελίσσομαι" μας λέει μιλώντας στο patrasevents.gr. 

Αυτό που τον συναρπάζει με τη φωτογραφική τέχνη είναι η στιγμή της σύλληψης. "Όταν συλλαμβάνω και αιχμαλωτίζω στιγμές και καταφέρνω και δίνω τη δική μου προοπτική, τη δική μου οπτική γωνία στο καθετί που φωτογραφίζω, αυτό είναι κάτι συναρπαστικό για μένα που με ενθουσιάζει ως διαδικασία και ως αποτέλεσμα" τονίζει και προσθέτει: "Είναι ωραία η φάση που είμαι με την παρέα μου και μπορώ να δείξω τη ζωντάνια, τη χαρά, τους προβληματισμούς που ζούμε εκείνη την ώρα".


Τα τελευταία δύο με τρία χρόνια έχει ξεκινήσει να κοιτάει ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες σε ότι αφορά το τεχνικό και καλλιτεχνικό κομμάτι της φωτογραφίας. 

Αυτό που του αρέσει είναι η λήψη πορτρέτων και η αστροφωτογραφία. Τονίζει μάλιστα: "Στην περίπτωση του πορτραίτου όταν πηγαίνω με κάποιο άτομο για φωτογράφιση δίνω κάποιες βασικές οδηγίες για το πως να είναι στο χώρο, αλλά κυρίως θέλω να είναι άνετο και χαλαρό για να καταφέρω να δείξω στη φωτογραφία τον πραγματικό του εαυτό.

Και στην αστροφωτογραφία, αγαπάω πολύ να πηγαίνω σε βουνά, σε παραλίες, γενικά σε απομακρυσμένες περιοχές με χαμηλή φωτορύπανση, είτε με φωτογράφους για να αλλάζουμε ιδέες και τεχνικές, είτε με παρέα και να αράζουμε όλο το βράδυ για να βγάλουμε φωτογραφίες και να δημιουργήσουμε μια διαφορετική οπτική σε αυτές". 


Τα σχέδια του για τη φωτογραφία είναι συγκεχυμένα ακόμα, μιας και ο ίδιος σπουδάζει στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς του Πανεπιστημίου Πατρών, μία ιδιαίτερα δύσκολη σχολή που θέλει να τελειώσει και να πάρει το πτυχίο. 

"Είναι ένα πολύ ωραίο και ενδιαφέρον χόμπι η φωτογραφία, το οποίο κάποιες φορές το ασκώ και επαγγελματικά. Δεν έχω καταλήξει οριστικά σε κάποια απόφαση για το αν θα το συνεχίσω σαν καριέρα" τονίζει σχετικά. 

Πέρα από την φωτογραφία, του αρέσουν οι βόλτες με το ποδήλατο, το πινγκ πονγκ (ασχολιόταν σε αγωνιστικό επίπεδο παλιότερα), ενώ λατρεύει όταν μαζεύεται με φίλους στο σπίτι είτε για ψήσιμο είτε για κοκτέιλ. Απλά πράγματα, όμορφα και σπουδαία ταυτόχρονα.

Όπως τα θέματα που αναδεικνύει με τις φωτογραφίες του.