Μεταξύ των 875 επιβατών του πλοίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" στο γκαράζ του οποίου εκδηλώθηκε πυρκαγιά ενώ ήταν εν πλω, επέβαιναν και Πατρινοί.

Ανάμεσα σε αυτούς η Βενίτα Παπαγγελοπούλου και ο σύζυγός της Χρήστος Τάγκαλος. Η κυρία Παπαγγελοπούλου ανέβασε φωτογραφίες στο διαδίκτυο γνωστοποιώντας την περιπέτειά τους που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος.

Η φωτιά ξεκίνησε από τα γκαράζ του επιβατηγού ενώ βρισκόταν εν πλω ανοιχτά της Ύδρας, περίπου στις 23:30 το βράδυ της Τρίτης. Περίπου στη μιάμιση τη νύχτα, τα 141 μέλη του πληρώματος μοίρασαν σωσίβια στους 875 επιβάτες και ξεκίνησαν προετοιμασία για εν πλω εκκένωση του ferry boat. Τελικώς, περίπου στις δυόμιση τη νύχτα, όταν η φωτιά ετέθη υπό έλεγχο το πλοίο άλλαξε κατεύθυνση και άρχισε να πλέει προς το λιμάνι του Πειραιά. Κινούμενο με ταχύτητα που έφτασε και τους 16 κόμβους, το "Ελευθέριος Βενιζέλος" κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά στις 4 τα ξημερώματα.

Χρειάστηκαν περίπου 40 λεπτά για να ξεκινήσει η αποβίβαση των επιβατών από πλαινό τμήμα του "Ελευθέριος Βενιζέλος", με τη βοήθεια ειδικής κλίμακας.