Στο πλοίο Ελ. Βενιζέλος, στο οποίο ξέσπασε φωτιά στο γκαράζ του λίγο πριν τις 12 τη νύκτα, επέβαινε ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης.

Ο δήμαρχος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 περιέγραψε τι συνέβη όταν ξέσπασε η φωτιά στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ, αναφέροντας πως η πρώτη ειδοποίηση στους επιβάτες ήρθε στις 12 παρά το βράδυ όταν οι αρμόδιοι του ζήτησαν να καθίσουν όλοι στο χώρο της ντισκοτέκ και του σαλονιού.

Αναφέροντας πως το πλοίο εκείνη την στιγμή κινούνταν ανοιχτά της Ύδρα, ο κύριος Μαλανδράκης πρόσθεσε «Μας είπανε με μια ανακοίνωση ότι υπάρχει φωτιά στο γκαράζ κι ότι τη σβήνουνε».

«Στην αρχή πηγαίναμε με έξι κόμβους την ώρα, πολύ σιγά, μετά το πλοίο σταμάτησε» περιέγραψε ο Ιωάννης Μαλανδράκης επισημαίνοντας πως όταν το πλοίο ακινητοποιήθηκε, άρχισε προετοιμασία για εκκένωση: «Άρχισαν να μας μοιράζουν σωσίβια, αρχίζουν και κατεβάζουν βάρκες και βαρελάκια».

«Κλείσανε το γκαράζ και αρχίσανε την αυτόματη κατάσβεση από πάνω για να πλημμυρίσουν το γκαράζ» ανέφερε.

Λίγο αργότερα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Πλατανιά, οι 875 επιβάτες του πλοίου που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Χανιά, ενημερώθηκαν ότι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο. Στη συνέχεια ο κ. Μαλανδράκης ανέφερε ότι εκείνη την ώρα το πλοίο πήγαινε με 16 κόμβους και πρόσθεσε: «Τα σωσίβια τα βάλαμε προληπτικά, θα μπορούσε να έχει γίνει ένα μπάχαλο το σύστημα» παρατήρησε ο δήμαρχος Πλατανιά.