Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ «Magazino» ήταν προσκεκλημένος το μεσημέρι της Τρίτης, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης, που τοποθετήθηκε σε τρέχοντα θέματα πολιτικής επικαιρότητας και εν όψει του ανασχηματισμού.

    1. ΑΣΦΑΛΕΙΑ

«Η Κυβέρνηση έχει ξεχαρβαλώσει το κράτος! Είδαμε τι έγινε στου Φιλοπάππου, βλέπουμε τι γίνεται καθημερινά…. Δεν υπάρχει πλέον αστυνομικό ρεπορτάζ, όπως στο παρελθόν, αλλά ολόκληρο δελτίο ανομίας!» τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής, που επίσης σχολίασε τις τραγικές ανεπάρκειες του «νόμου Παρασκευόπουλου», αλλά και τις… βόλτες του Ρουβίκωνα σε υπουργεία και πρεσβείες. «Η Κυβέρνηση έχει ξεχαρβαλώσει το κράτος» υπογράμμισε, τονίζοντας πως το αίσθημα δημόσιας τάξης και ασφάλειας μετά από 4 σχεδόν χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι στο ναδίρ.

   2. ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να σώσει μία Κυβέρνηση που έχει πάρα πολλά εγκαύματα» επεσήμανε ο κ. Κατσανιώτης αναφερόμενος στην πολιτική επικαιρότητα και τον επικείμενο ανασχηματισμό, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Η συγκολλητική ουσία ανάμεσα στον κ. Καμμένο και τον κ. Τσίπρα , τους δύο λαϊκιστές από τις δύο διαφορετικές πλευρές του πολιτικού συστήματος είναι η ΚΑΡΕΚΛΑ

Σχολιάζοντας μάλιστα τις πληροφορίες περί συνάντησης του Π. Καμμένου με την Κ. Παπακώστα, υπογράμμισε ότι οι αρχές και οι αξίες της Νέας Δημοκρατίας και της ελληνικής κεντροδεξιάς δεν στοχεύουν μόνο στην «εξουσία με κάθε μέσο και τρόπο», αλλά σε μία εξουσία που θέλει να είναι χρήσιμη και ωφέλιμη για τους πολίτες, με αλήθεια, συνέπεια και σοβαρότητα.

«Η μέση ελληνική οικογένεια στενάζει και αυτοί προσπαθούν να κρατήσουν την καρέκλα τους» σχολίασε ο κ. Κατσανιώτης, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να έχει καμία θέση στην σημερινή κοινωνία μία πολιτική που δεν υπηρετεί αρχές και την ίδια την πατρίδα.

«Αν δεν μπορείς να μείνεις σταθερός στις αξίες και στις αρχές σου, υπάρχει και το σπίτι σου. Το να ξεπουλάς τα πάντα, ακόμα και το όνομα της Μακεδονίας, είναι κομβικό αξιακό θέμα. Αυτοί που έλεγαν ότι δε θα το δώσουν ποτέ, τελικά ήρθαν και το ψήφισαν!  Τα θέματα τα μεγάλα των αξιών και των αρχών είναι αυτά που πρέπει να είναι ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΣ όταν πολιτευόμαστε…» ανέφερε.

    3. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Τέλος, ο κ Κατσανιώτης, ακόμα μία φορά επανέλαβε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη πολιτικής αλλαγής για να υπάρξει ανάταξη της οικονομίας και να αλλάξει το κλίμα. «Απαιτείται μία μεγάλη αλλαγή για να καταλάβουμε και πάλι ότι ζούμε σε μία ευρωπαϊκή χώρα με θεσμούς, αξίες και αξιοκρατία, όπου όλοι έχουν ευκαιρίες και το κράτος λειτουργεί υπέρ του πολίτη, όπου ο μικρός και μεσαίος επιχειρηματίας δεν νιώθει ότι  είναι παρίας και όπου δεν μπαίνεις σε ένα ΤΕΙ με 3 και τελειώνεις Πανεπιστήμιο με Νόμο που ψήφισε ο κ. Γαβρόγλου, επειδή η σημερινή κυβέρνηση μετέτρεψε την αριστεία σε ρετσινιά.

Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη για μία μεγάλη, ηθική και κοινωνική αλλαγή. Και για να την πετύχει, απευθύνεται σε όλη την κοινωνία με ειλικρίνεια. Γιατί χρειαζόμαστε συμμάχους από όλους τους χώρους. Και στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε προγραμματικά, το μεγαλύτερο ΜΕΤΩΠΟ για την ανάταξη της χώρας!».