Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με το χείμαρρο Παναγίτσας και οι κάτοικοι ενός μεγάλου κομματιού της Πάτρας ζουν με το φόβο και το τρόμο όταν βρέχει, αφού δεν έχουν γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι απαραίτητες εργασίες για καθαρισμό σε ορισμένα σημεία του. 

Όπως καταγγέλλουν αναγνώστες του patrasevents.gr που γνωρίζουν καλά την περιοχή, στο σημείο όπου ο χείμαρρος περνά στην Παραλία, κάτω από τον Κόμβο της Περιμετρικής στην Οβρυά, εκεί που σταματά η μικρή υπογειοποίησή του, υπάρχει μία "ζούγκλα". 

Καλαμιές, χόρτα, σκουπίδια, μπάζα αποτελούν αυτή τη "ζούγκλα" που εγκυμονεί κινδύνους για την περιοχή, αφού σε περίπτωση που ξεχειλίσει ο χείμαρρος θα βουλιάξουν σπίτια, μαγαζιά και δρόμοι της περιοχής. 

Όπως υποστηρίζουν οι αναγνώστες του patrasevents.gr σε πολλά σημεία οι καλαμιές ξεπερνούν σε ύψος το δρόμο, ενώ υπάρχουν συσσωρευμένα χώματα από "κατεβασιές" και μπάζα που έχουν φράξει στην κυριολεξία την ομαλή πορεία των νερών. 

Μπορεί τώρα που είναι καλοκαίρι να μην υπάρχει νερό ή αυτό να είναι λίγο, όμως όσο βαδίζουμε προς το φθινόπωρο και έχουν ήδη ξεκινήσει οι βροχοπτώσεις, είναι σίγουρο ότι η στάθμη των νερών θα ανέβει με τις έντονες βροχές που θα έρθουν και η ποσότητα των νερών θα είναι μεγάλη. 

Ειδικότερα, κοντά στις εκβολές του, η υψομετρική του είναι στο ύψος με την στάθμη και την ακτή της θάλασσας, με αποτέλεσμα στις δυνατές και έντονες βροχοπτώσεις - καταιγίδες, να "φουσκώνει" επικίνδυνα. 

Καταλαβαίνει εύκολα κανείς τι κίνδυνοι μπορεί να υπάρξουν, σε περίπτωση που η κατάσταση στο σημείο μέσα στο άμεσο επόμενο διάστημα δεν αλλάξει και οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν προχωρήσουν στις απαραίτητες παρεμβάσεις. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ποταμός "Παναγίτσα" πηγάζει από περιοχές του Ομπλού και εκβάλει στην Παραλία, περνώντας κατά την διάρκεια της πορεία του μέσα από διάφορες περιοχές, εκ των οποίων οι περισσότερες πλέον είναι κατοικημένες. 

Χρειάζονται και αντιπλημμυρικά έργα

Ο καθαρισμός του σημείου θα πρέπει να γίνει άμεσα, αφού τα καιρικά φαινόμενα που συμβαίνουν κάθε τόσο, με τα υψηλά ποσοστά βροχής που σημειώνονται συχνά και ξαφνικά, καθιστούν την περιοχή επικίνδυνη και θα είναι έγκλημα εις βάρος των κατοίκων της περιοχής να φράξουν τα νερά. 

Όμως πέρα από τον καθαρισμό είναι εξίσου απαραίτητο οι αρμόδιοι να προχωρήσουν και σε αντιπλημμυρικά έργα, έτσι ώστε να διαφυλαχθούν οι περιουσίες και οι ζωές των ανθρώπων όλων αυτών των περιοχών από όπου περνάει ο χείμαρρος. 

Οι κάτοικοι ενός μεγάλου κομματιού της Πάτρας που ξεκινάει από την Οβρυά και φτάνει στην Παραλία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν παρεμβάσεις τώρα. Πριν να είναι αργά.