Μετά την ανακοίνωση των Βάσεων 2018, το απόγευμα της Δευτέρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος σε μήνυμά του αναφέρει: "Η αγωνία χιλιάδων παιδιών, των παιδιών μας, τέλειωσε χθες με την ανακοίνωση των βάσεων, ενώ ο κύκλος της υποχρεωτικής εκπαίδευσης έχει κλείσει. Ένα ταξίδι γεμάτο αγωνίες, θυσίες και στερήσεις για μια θέση σε κάποιο ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα τελειώνει εδώ. Η περιπέτεια που καλείται ζωή μόλις αρχίζει, είναι μπρος στα παιδιά μας και  περιμένει να τη ζήσουν όπως αυτά θα ορίσουν.

Στους μελλοντικούς φοιτητές να ευχηθούμε καλές σπουδές. Ο θαυμαστός κόσμος των επιστημών ανοίγεται προκλητικός και δελεαστικός και περιμένει να τον κατακτήσετε. Ένας στόχος επιτεύχθηκε πολλοί ακόμα θα κατακτηθούν στο μέλλον.

Σε σας που μια προσωρινή δυσκολία σας απομάκρυνε από τους στόχους σας να θυμάστε ότι υπάρχει η δυνατότητα να ξαναπροσπαθήσετε γιατί  όλα τα πράγματα στη ζωή γίνονται για κάποιο λόγο. Εσείς που επιλέξατε άλλο δρόμο να ξέρετε ότι οι ευκαιρίες βρίσκονται παντού γύρω μας.  

Στα παιδιά μας στεκόμαστε πάντα δίπλα τους και ευχόμαστε να έχουν υγεία και να είναι ευτυχισμένα στη ζωή τους ανεξάρτητα από την εισαγωγή σε κάποιο Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ".