Κρίσιμη συνάντηση έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας για την αξιοποίηση του κτιρίου της πρώην βιομηχανίας Λαδόπουλου, μεταξύ της δημοτικής αρχής και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ, Παναγιώτη Κορκολή. 

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Δήμος Πατρέων: "Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, οι Αντιδήμαρχοι, Αρχιτεκτονικού Έργου Χρήστος Κορδάς και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Προγραμματισμού Βασίλης Θωμόπουλος, συναντήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας  με τον Γ.Γ. Δημόσιων Επενδύσεων ΕΣΠΑ, του Υπουργείου Οικονομικών, Παναγιώτη Κορκολή, με βασικό θέμα την αξιοποίηση του κτιρίου της πρώην βιομηχανίας Λαδόπουλου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, Βασίλης Αϊβαλής. Θυμίζουμε ότι με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο, έθεσε τους όρους και τις προϋποθέσεις που αφορούν την παραχώρηση της πρώην βιομηχανίας και τη χρήση του.

Παραθέτουμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα: (…)Ο χώρος του Λαδόπουλου θα αξιοποιηθεί ώστε να γίνει το μουσικό σχολείο, το οποίο σήμερα στεγάζεται σε κοντέινερ, ένα σχολείο που θα αξιοποιεί και το εργοστάσιο τέχνης που σε λίγο χρονικό διάστημα θα λειτουργεί.

Μπορούν επίσης να δημιουργηθούν studio για τη νεολαία, αίθουσες χορού, χώροι για τη δημιουργία παραρτήματος του Δημοτικού ωδείου, γραφεία διοίκησης για κάλυψη των αναγκών του Δήμου 3.000 τ.μ., ταυτόχρονα μπορεί να δημιουργηθεί ένας βρεφονηπιακός σταθμός για τις ανάγκες της συνοικίας και των εργαζομένων των υπηρεσιών που θα δημιουργηθούν.

Στον Λαδόπουλο υπάρχει χώρος διατηρητέος με μηχανήματα της χαρτοποιίας. Προτείνουμε σε αυτόν τον χώρο να γίνει ανάδειξη των στοιχείων του πολιτισμού του κόσμου της δουλειάς και δημιουργία μουσείου εργασίας σε συνεργασία με τους μαζικούς φορείς της πόλης. Μπορεί δηλαδή ο χώρος του Λαδόπουλου να γίνει κέντρο Διοίκησης – Πολιτισμού (μουσείο βιομηχανίας – εκθεσιακό κέντρο, χώρος μουσικής παιδείας).

(…)Υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθεί δαπάνη πλήρως για το σύνολο του έργου αφού είναι δημοσίου συμφέροντος, να υπάρχει εξοικονόμηση πόρων από μισθώματα και μετακινήσεις, ανάπτυξη δομών Παιδείας- υγείας –πρόνοιας (…).

Στη διάρκεια της συνάντησης, συμφωνήθηκε η χρηματοδότηση του σημαντικού αυτού έργου για την πόλη μας, καθώς και τα απαιτούμενα βήματα και χρονοδιαγράμματα έγκρισης μελετών, χρηματοδότησης κ.λπ. Στη συνάντηση επίσης, κατατέθηκε από την αντιπροσωπεία του Δήμου κι έγινε δεκτή η κατ’ αρχήν ένταξη ανάπλασης του Παλιού Δημοτικού Νοσοκομείου, προϋπολογισμού 10,9 εκατ. ευρώ σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας – ΕΣΠΑ)".