Μία μοναδική  βραδιά είχαν την τύχη να ζήσουν, όσοι παρακολούθησαν -και ήταν πολλοί- τη συναυλία του Λουκά και Ανδρέα Αδαμόπουλου, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων στο Κάστρο του Ρίου, με φόντο την Πανσέληνο του Αυγούστου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.

Το κοινό της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής κατέκλυσε το βράδυ της περασμένης Κυριακής το «καστέλι» του Ρίου, στο καθιερωμένο ραντεβού της πόλης με την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο. Το κάστρο του Ρίου πλημμύρισε από ήχους και τραγούδια που το καθένα είχε τη δική του ιστορία και έχει μείνει ανεξίτηλα αποτυπωμένο στις καρδιές και το νου γενιών και γενιών.

Σε ένα χώρο που δημιουργήθηκε μία μοναδική ατμόσφαιρα και κυριάρχησε η ζεστασιά και η ανθρώπινη επικοινωνία, ακούστηκαν μουσικές και τραγούδια των Θάνου Μικρούτσικου, Αλκίνοου Ιωαννίδη, Σταύρου Ξαρχάκου, Μάρκου Βαμβακάρη καθώς και τραγούδια από το ξένο ρεπερτόριο (Time to say goodbye, Stand by me,  Caruso, Hijo de la luna). Επίσης ακούστηκαν τραγούδια από τον Ελληνικό και ξένο κινηματογράφο (Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Μίμη Πλέσσα,  Moon river, Canzone arrabbiata).

Υπεύθυνοι για ότι συντελέστηκε το βράδυ της Κυριακής, σε ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο, με θέα το ολόγιομο φεγγάρι, ήταν ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και το Διεθνές Φεστιβάλ, ο Λουκάς Αδαμόπουλος που είχε την ενορχήστρωση και ο Ανδρέας Αδαμόπουλος που ήταν στο πιάνο καθώς και ο Ανδρέας Γκορίτσας στο ακορντεόν.

Στην εξαιρετική ερμηνεία των τραγουδιών ήταν η Αλίκη Ζαφείρη η οποία πλαισιώθηκε από τους σπουδαστές μονωδίας του Σύγχρονου Ωδείου Πατρών και του Λίνειου Ωδείου Πατρών, Θάνο Βογδανέρη, Ευτυχία – Μαρία Κοντογεωργοπούλου,  Δήμητρα Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Ράπτης,  Σοφία Σέλληνα, Φλωρεντία Τασιάνη.

Το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την ανταπόκριση του κοινού, ήρθαν για μία ακόμα φορά να καταδείξουν το ξεχωριστό ειδικό βάρος του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού και συγχρόνως έφεραν στο προσκήνιο την ανάγκη, για αναζήτηση λύσεων, προκειμένου ο χώρος του κάστρου στο Ρίο να διαμορφωθεί έτσι, προκειμένου να υποδέχεται περισσότερο κόσμο και συγχρόνως να χρησιμοποιείται και για περισσότερες εκδηλώσεις. Στη συναυλία έδωσαν το παρών οι αντιδήμαρχοι αρχιτεκτονικού έργου, καθαριότητας και Μηχανολογικού εξοπλισμού Χρήστος Κορδάς, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Προγραμματισμού Βασίλης Θωμόπουλος και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Τάκης Πετρόπουλος.