Επιστρέφουν οι φοιτητές στην Πάτρα στη βάση τους.

Αυτό είναι μία αλήθεια που μπορούσε εύκολα να διαπιστώσει κανείς πηγαίνοντας μία βόλτα το βράδυ του Σαββάτου στα στέκια που συγκεντρώνονται.

Στην πλατεία Γεωργίου, κοντά στα συντριβάνια, εκεί που οι νεανικές παρέες δίνουν το ραντεβού τους και είναι το κύριο σημείο συνάντησής τους, τα παγκάκια ήταν και πάλι γεμάτα από κόσμο. 

Τα τραπεζάκια της Ηφαίστου και η πλατεία Μαρκάτου είχαν κόσμο, όμως, η βασική εικόνα που έδωσε στους περαστικούς το μήνυμα της επιστροφής των φοιτητών της Πάτρας στη βάση τους ήταν οι σκάλες.

Ποιες σκάλες; Όλες. Οι σκάλες της Αγίου Νικολάου, της Πατρέως και της Γεροκωστοπούλου είχαν μετά από αρκετό καιρό θαμώνες που έπιναν τις μπύρες τους και συζητούσαν υπό το φως του φεγγαριού για το πώς πέρασαν στις καλοκαιρινές τους διακοπές. 

Κι αυτό τη στιγμή που πριν από μία ή δύο εβδομάδες δεν είχαν κόσμο. Στο μεταξύ στους δρόμους γύρω από το κέντρο, ειδικότερα από την πλατεία Γεωργίου και μετά, υπήρχε ζωή και αρκετές νεανικές παρέες βόλταραν πηγαίνοντας στους προορισμούς τους για τη νυχτερινή τους εξόρμηση.

Η Πάτρα λοιπόν γεμίζει σιγά - σιγά, με την επιστροφή των φοιτητών να κορυφώνεται από την εβδομάδα που έρχεται.