Τον θυμάστε τον Βασίλη Καρυοφυλλίδη, τον Πόντιο που είχε περάσει από την Πάτρα, έχοντας ως προορισμό του την γη του Πόντου, με σκοπό την ανάδειξη ενός αρχαίου θεάτρου, αυτού των Αχαρνών, που παραμένει θαμμένο στην ομώνυμη περιοχή των Αθηνών; 

Ο Βασίλης Καρυοφυλλίδης έφτασε στον προορισμό του, στην Τραπεζούντα,  μετά από ένα μήνα και κάτι ταξίδι, έχοντας ξεκινήσει από τις Αχαρνές στην Αθήνα και προχωρώντας με το ποδήλατο του από πολιτεία σε πολιτεία για να πετύχει τον τελικό του σκοπό, κουβαλώντας μαζί του το μήνυμα για την ανάδειξη αυτού του χώρου που παραμένει στα έγκατα της γης. 

Ο ίδιος φτάνοντας  στη γη των προγόνων του, γνώρισε την φιλοξενία και την υποδοχή των ανθρώπων και επισκέφτηκε όλα τα σημεία αναφοράς που συνδέουν άρρηκτα τον Πόντο με τον ελληνισμό.

Προσκύνησε τη χάρη της Παναγίας της Σουμελά, έφτασε στην Τραπεζούντα και πήγε στο Μίθριο όρος, ενώ επισκέφτηκε τα Σούρμενα, συμμετέχοντας στο πανηγύρι για την Παναγία όπου γιορτάζουν από κοινού  Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι. 

Αφού φιλοξενήθηκε στα γύρω χωριά του Πόντου και έμεινε για λίγες μέρες στην Τραπεζούντα, ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής, έχοντας ζήσει πλούσιες εμπειρίες και συγκινήσεις. 

Φεύγοντας από την γη των προγόνων του ανέβασε στην σελίδα "Ποδηλατώντας στη γη των προγόνων μου" ένα συγκινητικό κείμενο. Έγραψε συγκεκριμένα: "Έκανα κι εγώ τη δική μου απόβαση στον Πόντο, κουβαλώντας στις πλάτες μου ένα αρχαίο θέατρο, αυτό των αγαπημένων μου Αχαρνών!

Έδωσα για δεύτερη φορά συνάντηση με την ιστορία -τους Αργοναύτες- εκεί, στο Ιασώνειο ακρωτήριο του Πόντου, με τη δική μου, δίτροχη, Αργώ!Φεύγω σιγά σιγά από την πατρίδα γεμάτος από μνήμες, έντονα συναισθήματα και μια μεγάλη περηφάνεια τόσο για την οικογένειά μου και τους προγόνους μου όσο και για την πόλη που κατοικώ, τις Αχαρνές!

Αυτά ήταν το χρυσόμαλλο δέρας μου! Αυτές οι φωτογραφίες είναι αφιερωμένες σε όλους εσάς που στηρίζετε με οποιονδήποτε τρόπο την προσπάθειά μου... Είναι η αγάπη μου για τον πολιτισμό και δη για το αρχαίο θέατρο των Αχαρνών το οποίο είναι θαμμένο στη γη και αναμένει καρτερικά να έρθει ολόκληρο στο φως της επιφάνειας!". 


(Οι πληροφορίες είναι από το Τραπεζούντα).