Υπέρμαχος της ανόδου δύο ομάδων από την Football League στην Σούπερ Λιγκ είναι ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Κώστας Μπακαλάρος και όπως φάνηκε μέσα από τις δηλώσεις που έκανε ο ισχυρός άνδρας των "κοκκινόμαυρων" θα κινήσει την Πατρινή ΠΑΕ προς μία τέτοια κατεύθυνση, παίρνοντας και άλλες ομάδες μαζί της. 

Η Παναχαϊκή σκοπεύει να δημιουργήσει ένα ισχυρό κίνημα στους εσωτερικούς κύκλους της Football League για την άνοδο, ζητώντας από την ΕΠΟ να πάρει την σωστή απόφαση. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Παναχαϊκής μιλώντας στην εφημερίδα "Πρωινή Γνώμη" ανέφερε ότι η ΠΑΕ θα ζητήσει εγγυήσεις για το φετινό πρωτάθλημα, ενώ τόνισε ότι η ΕΠΟ αν δεν λάβει υπόψη την απόφαση τους θα υπάρξουν αντιδράσεις. 

Τόνισε αναλυτικά: "Ως Football League θα επιμείνουμε, ώστε να ανέβουν δύο ομάδες στη Super League. Δεν μπορεί να τα θέλει όλα δικά της η Super League και επιπλέον θα ζητήσουμε εγγυήσεις και για το φετινό πρωτάθλημα. Αν πάλι η ΕΠΟ, δεν λάβει υπόψη την απόφασή μας, τότε θα υπάρξουν αντιδράσεις, ωστόσο θα περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η απόφαση και τότε θα δούμε τι θα γίνει".