Τo όνομα τους είναι 32Bastards, αλλά μην νομίζετε ότι είναι τόσο πολλοί και ξεκινήσετε να τους αριθμείτε, φοβούμενοι ότι θα τους χάσετε στο μέτρημα. 

Όχι! Οι 32Bastards είναι μόλις τέσσερις, είναι από την Πάτρα και παίζουν τόσο δυνατό ροκ και rock n roll μουσική που σίγουρα θα πιστέψετε ότι αυτοί οι "μπάσταρδοι" είναι περισσότεροι. 

Ή το ακόμα χειρότερο. Ακούγοντας τους θα νομίζετε ότι βρεθήκατε ξαφνικά στη μηχανή του χρόνου, σε κάποια αγγλική pub τη δεκαετία του '70 και του 80'. Είπαμε τόσο ροκ είναι η μουσική τους, ένα ροκ βγαλμένο από τα παλιά, της πιο undeground μορφής του, της πανκ. 

Στην πραγματικότητα οι 32Bastards είναι μια μπάντα της εποχής μας, που δημιουργήθηκε στην Πάτρα και που αποτελείται από τους Γιώργο Σαβαΐδη (φωνή και κιθάρα), Γιάννη Παναγιωτόπουλο (κιθάρα), Μάρκο Αντωνόπουλο (ντράμς) και Γιώργο Μούστο (μπάσο).


Είναι μια παρέα που ουσιαστικά, όπως οι ίδιοι μας λένε ξεκίνησαν την μουσική τους πορεία κάπως έτσι: 

"Ο drummer μας (Μάρκος) και ο κιθαρίστας (Γιάννης) ξεκίνησαν μέσα από την παρέα που έκαναν να τζαμάρουν το 2015 γιατί και οι δύο ασχολούνταν με τη μουσική. Αυτό τους έδωσε την ιδέα να δημιουργήσουν μια μπάντα με σκοπό μέσα από τη μουσική να ακουστεί κάτι νέο στην ερασιτεχνική μουσική σκηνή.

Μετά από κάποιες αλλαγές στα μέλη, μέσα από κοινές παρέες συμπληρώθηκε και σταθεροποιήθηκε το roster με τους δύο Γιώργηδες σε φωνή/κιθάρα και μπάσο και η μπάντα πήρε μορφή και ήχο".

Πρόκειται για τέσσερις φοιτητές, ορισμένοι εκ των οποίων, είναι τελειόφοιτοι και έχουν πιάσει δουλειά, έχοντας φυσικά σαν λατρεία τους και αγάπη την μουσική. 


Αυτό είναι άλλωστε που τους ενώνει όπως μας λένε και πάλι. "Αυτό που μας ένωσε και συνεχίζει να μας ενώνει είναι το πάθος μας να παίζουμε μουσική και να εξερευνούμε ιδέες, αλλά ιδιαίτερα το πάθος μας για live.

Από την πρώτη μέρα που μαζευτήκαμε όλοι μαζί να παίξουμε μουσική, μέχρι και σήμερα, έχουμε μοιραστεί πολλές χαρές, λύπες, τσακωμούς, εντάσεις, ξενύχτια με πολλές πολλές μπύρες, απογοητεύσεις και επιτυχίες και πλέον αυτά τα 40-50 λεπτά που θα μας δει κάποιος επί σκηνής, θα δει μια μεγάλη και ιδιαίτερη οικογένεια, στην οποία θα θέλει κι αυτός να είναι μέλος". 

Μέχρι ώρας από πλευράς μουσικής παραγωγής, singles και ep, ή lp, κυκλοφόρησαν τον Νοέμβριο του 2016 το single "Lesbionics" και στη συνέχεια κυκλοφορήσαμε το debut EP μας με τίτλο "Hooey" τέλη Ιανουαρίου 2018.

Για την δουλειά που έχουν κάνει έως τώρα έχουν δεχθεί μόνο εγκωμιαστικά σχόλια και χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Γιώργου Τζιτζικάκη στο Rockup που γράφει για το EP: "Τσαμπουκαλεμένο και rock’n’roll-άδικο ξάφνιασμα από το ντεμπούτο EP των παιδιών που έφτασε στα αυτιά μου".



32Bastards - Lesbionics (Live)

Ας τους γνωρίσουμε όμως καλύτερα μέσα από τις ερωτήσεις που τους κάναμε για λογαριασμό του patrasevents.gr. 

1. Tι είδους μουσική παίζετε και γιατί; 

"Το είδος της μουσικής που παίζουμε κινείται στο χώρο του rock n roll με αρκετά στοιχεία punk. Όμως εξαρχής δεν θέλαμε να βάλουμε μια συγκεκριμένη ταμπέλα, καθώς ο καθένας από εμάς φέρνει στα τραγούδια που συνθέτουμε δικές του επιρροές, με στόχο να τα εμπλουτίζουμε με δυνατό groove, γρηγοράδα και επιθετικότητα, fun αισθητική και τρέλα". 

2. Τα τραγούδια σας από που επηρεάζονται και ποια είναι τα σημεία αναφοράς τους; 

"Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο θέμα που μας επηρεάζει. Οτιδήποτε μας δώσει κάποιο ερέθισμα, το εκφράζουμε στη μουσική μας, όπως πχ από ένα αστείο σύνθημα σε τοίχο σχετικά με έναν πληγωμένο έρωτα, μέχρι μία συζήτηση για τα εγκλήματα που έχουν γίνει εναντίον της ανθρωπότητας στο όνομα θρησκειών, πολιτικών πεποιθήσεων και του χρήματος". 

3. Τι είναι αυτό που μπορεί να σας δώσει ένα ερέθισμα για να γράψετε μουσική;

"Οτιδήποτε μας προκαλεί έντονα συναισθήματα. Μίσος, χαρά, ένταση, λύπη, ελπίδα, απογοήτευση, οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει κάτι από όλα αυτά, μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης που κι εμείς με τη σειρά μας προσπαθούμε να μεταδώσουμε αυτά τα συναισθήματα στον ακροατή και να τον κάνουμε να τα νιώσει μέσα από τη μουσική μας. Με κάθε τραγούδι μας έχουμε να πούμε μια ιστορία και θέλουμε να βάλουμε τον ακροατή στο κέντρο αυτής και να νιώσει ότι τη ζει από πρώτο χέρι". 



32Bastards - Hit n Run (Official Audio)

4. Ο ήχος σας έχει μια πανκ εκδοχή που μεσουρανούσε άλλες δεκαετίες; Υπάρχουν στοιχεία αναβίωσης της μουσικής αυτής στο σήμερα;

"Το πανκ στοιχείο είναι δυνατό στον ήχο μας και παρόλο που η πανκ σε άλλες δεκαετίες ήταν πολύ μεγάλη και ισχυρή με πολλές γνωστές μπάντες, υπάρχει μέχρι σήμερα και συνεχίζει ακάθεκτη, βέβαια υπάρχουν σημάδια ότι στις μέρες μας ανεβαίνει κι άλλο και αποκτά έδαφος σιγά σιγά. Γενικότερα, πιστεύουμε ότι στην Ελλάδα αρχίζει να ανεβαίνει πάλι ο δυνατός και βρώμικος ήχος και να ξεφεύγουμε αργά, αλλά σταθερά, από τα τετριμμένα της τελευταίας δεκαετίας". 

5. Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές από πλευράς καλλιτεχνών;

"Θα λέγαμε πως ο ήχος μας έχει επηρεαστεί πολύ από μπάντες όπως Motorhead, Dead Kennedys, Misfits, Turbonegro. Όμως τα προσωπικά ακούσματα που έχει ο καθένας μας καλύπτουν μεγάλο φάσμα της μουσικής, από blues, rock, reggae, hip hop, μέχρι και είδη του extreme metal, από τα οποία συνεχώς ψάχνουμε στοιχεία που μπορούμε να υιοθετήσουμε στη μουσική μας". 

6. Πώς θα χαρακτηρίζατε το εναλλακτικό μουσικό ρεύμα που υπάρχει στην Πάτρα;

"Το εναλλακτικό μουσικό ρεύμα στην Πάτρα ανέκαθεν ήταν πολύ δυνατό με ερασιτεχνικές μπάντες και καλλιτέχνες από όλα τα είδη, που αρκετές από αυτές κατέληξαν να παίζουν σε πόλεις σε όλη την Ελλάδα σε μεγάλα stages. Επίσης, συνεχώς γεννιούνται νέες μπάντες και ακούγονται πολλά διαφορετικά είδη μουσικής. Με τον καιρό διοργανώνονται όλο και περισσότερες συναυλίες για να παρουσιάσουν το υλικό τους και το καλύτερο είναι ότι ο κόσμος στηρίζει πολύ την τοπική μουσική σκηνή και δίνονται ευκαιρίες σε πολλά νέα παιδιά να παίξουν τη μουσική τους". 



32Bastards - Witchez (Official Audio)

7. Είστε ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου στη μουσική σας;

"Η ανταπόκριση του κόσμου στη μουσική μας έχει υπάρξει άκρως ικανοποιητική, σε σημείο που όταν ξεκινούσαμε να συνθέτουμε το δικό μας υλικό, δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε τόσο θετικό feedback και εννοείται ακόμα δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ότι έχουμε εισπράξει τόσο θετικά σχόλια. Αυτό μας δίνει την ικανοποίηση ότι κάτι κάνουμε καλά στη μουσική μας και τη δύναμη να συνεχίσουμε να παίζουμε μουσική και να δημιουργήσουμε νέα τραγούδια". 

8. Ποια είναι τα σχέδια που έχετε για το μέλλον μουσικά;

"Στο μέλλον στοχεύουμε να κυκλοφορήσουμε ένα full length δίσκο με νέο υλικό, το οποίο έχουμε ήδη αρχίσει να δημιουργούμε σιγά σιγά και εννοείται να παίξουμε σε όσες περισσότερες συναυλίες γίνεται, καθώς αυτή είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση για εμάς σαν μπάντα". 

9. Που μπορεί να σας δει live κάποιος και αν έχετε προγραμματίσει κάτι;

"Το επόμενο προγραμματισμένο live μας είναι στις 15 Σεπτέμβρη στα πλαίσια του Manifest 2018 της Mojo Live, μαζί με τους Nightstalker και τους Villagers of Ioannina City. Μέσα στο χειμώνα θα προγραμματιστούν και άλλα στην Πάτρα και άλλες πόλεις της Ελλάδας". 

10. Το όνομα σας από που προκύπτει; 

"Κανείς σας δεν ξέρει, κανείς σας δεν θα μάθει...". 



32Bastards - Hooey (FULL EP)