Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των Πατρινών και των φίλων του διαδικτύου στην έκκληση που έγινε για βοήθεια από τον σύλλογο "Χέρι - χέρι" προς ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. 

Το ζευγάρι αυτό, σε ένα χωριό της Αχαΐας, έπεσε πριν από μερικές μέρες θύμα ληστείας, με τους άγνωστους δράστες να αφαιρούν από το σπίτι όλα τα υπάρχοντα τους. Οι δράστες πήραν από το σπίτι τα πάντα, από το κρεβάτι και το τραπέζι που είχαν έως και την ηλεκτρική κουζίνα με το ψυγείο. Στην κυριολεξία τα "σήκωσαν" όλα, φέρνοντας τους άτυχους ηλικιωμένους σε απόγνωση. 

Ωστόσο, η ανταπόκριση των χρηστών του διαδικτύου μέσα από την έκκληση για βοήθεια που έγινε στο facebook από τον σύλλογο "Χέρι - Χέρι" ήταν μεγάλη. Οι προσφορές ήταν συγκινητικές και τα μέλη - εθελοντές του συλλόγου ουσιαστικά φτιάχνουν από την αρχή το νοικοκυριό του ηλικιωμένου ζευγαριού. 

Τους προσέφεραν διπλό κρεβάτι με κομοδίνο, ηλεκτρική κουζίνα, καναπέ, μοκέτες, ένα τραπεζάκι τηλεόρασης, κουζινικά και πολλά ακόμη, ενώ πλέον ψάχνουν για ένα ψυγείο και ένα τραπέζι κουζίνας με καρέκλες, ντουλάπα για ρούχα και έπιπλα για το σαλόνι. Κρίνοντας από την ανταπόκριση του κόσμου δεν θα αργήσουν να βρεθούν και αυτά. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όλες αυτές οι προσφορές έγιναν μέσα από το facebook και φυσικά δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο ότι η ανθρωπιά, παρά τις δύσκολες εποχές που ζούμε, δεν χάθηκε ακόμα. Και ούτε πρόκειται όσο υπάρχει εθελοντισμός, αγάπη και αλληλεγγύη.