Ένα απόγευμα Πέμπτης λίγο μετά τις 19:30 βρέθηκα στο καλλιτεχνικό εργαστήρι της Γαβριέλλας Πούπα, το Parts Patras Arts για να γνωρίσω τις Partners. Οι Partners είναι ένα φωνητικό σύνολο που αποτελείται από γυναίκες με ξεχωριστές φωνές. Και φυσικά υπάρχει χώρος και για άλλες γυναίκες, που επιθυμούν να ενώσουν τις φωνές τους κάτω από τις οδηγίες της μαέστρου και να απογειώσουν κομμάτια ελληνικά και ξένα, σύγχρονα αλλά και παλαιότερα. "Με υπομονή, προσπάθεια και καλή διάθεση τα καταφέραμε!" λέει η Γαβριέλλα. "Ακόμα και η πιο ακαλλιέργητη φωνή μπορεί μέσα από τις συναντήσεις αυτές να φτάσει σε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα", τονίζει. Όμως, πάμε να σας συστήσω τις Partners.


-Γεια σου Γαβριέλλα! Χαίρομαι που θα μιλήσουμε για το γυναικείο φωνητικό σύνολο που δημιουργήθηκε στο καλλιτεχνικό σου εργαστήρι, αλλά προτού μας τις γνωρίσεις, θέλεις να μας πεις λίγα πράγματα για σένα;

Είμαι η Γαβριέλλα και είμαι μουσικός! Αυτό θα μπορούσε να περιγράψει τα πάντα για μένα. Ασχολούμαι με τη μουσική από 6 ετών. Μετά από χρόνια σπουδών, απόκτηση πτυχίων και διπλωμάτων, αλλά και εργασίας επί 23 πλέον χρόνια ως μουσικός σε ωδεία, μουσικές σχολές, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, αποφάσισα να ανοίξω πριν 5 χρόνια το δικό μου χώρο, το Parts Patras Arts και να εξελίξω με το δικό μου τρόπο αυτό που για μένα είναι οι τέχνες.

-Ποιες είναι οι Partners και πότε δημιουργήθηκαν;

Οι Partners είναι ένα γυναικείο φωνητικό σύνολο που αποτελείται από ενήλικες κοπέλες, που αγαπούν το τραγούδι και θέλουν να εκφράζονται μέσα από αυτό. Στην πλειοψηφία τους αυτή τη στιγμή είναι μουσικοί, θεατρολόγοι, νηπιαγωγοί, αλλά στην παρέα μας υπάρχουν και χημικοί, οικονομολόγοι, μηχανικοί, γεωλόγοι, φιλόλογοι, μάγειρες, χορευτές, όπως καταλαβαίνεις μόνο επαγγελματίες τραγουδιστές δεν έχουμε, τουλάχιστον όχι, ακόμα!  Σχηματιστήκαμε πριν από περίπου 1,5 χρόνο. Στην αρχή ήμασταν 5, μετά 10, μέχρι που γίναμε σχεδόν 20 και πήραμε το όνομά μας.

-Ποιο είναι το ρεπερτόριό σας;

Τραγουδάμε από Doors και Beatles μέχρι ελληνικό ρεμπέτικο. Αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα μας περιλαμβάνει κυρίως Αττίκ, Σουγιούλ, Τσιτσάνη, Χιώτη και συνεχώς ανανεώνεται ανάλογα με τις επιθυμίες των κοριτσιών. Δεν τραγουδάμε “κλασσική μουσική“ . 


-Πώς κατάφερες να ενώσεις τόσες πολλές και διαφορετικές φωνές;

Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο, γιατί οι περισσότερες μπορούν να τραγουδήσουν στις εκτάσεις που γράφονται οι διασκευές μας ή καλύτερα οι διασκευές γράφονται στις εκτάσεις τους. Τα τραγούδια που επιλέγονται είναι τραγούδια που τις αρέσουν. Οπότε ό,τι και να γράψω-διασκευάσω, το τραγουδούν ευχάριστα.

-Είναι απαραίτητο να έχει παρακολουθήσει κάποια μαθήματα φωνητικής για να έρθει;

Όχι, δεν είναι απαραίτητο. Στις Partners τραγουδούν κοπέλες, που απλώς τις αρέσει να τραγουδούν .

-Το σύνολο θα παραμείνει γυναικείο ή αφήνετε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έρθει και κάποιος άντρας στην παρέα σας;

Θα παραμείνει γυναικείο φωνητικά, αυτό έχουμε τουλάχιστον μέχρι τώρα στο μυαλό μας. Εξάλλου, άντρες μας συνοδεύουν παίζοντας κιθάρα, πιάνο ή οποιοδήποτε άλλο μουσικό όργανο χρειαστεί. 

-Πώς είναι το κλίμα σε μία συνάντηση με τις Partners;

Χαμός! Το πρώτα λεπτά λέμε τα νέα μας και μετά αρχίζει η πρόβα. Στο ενδιάμεσο βέβαια, τα ξαναλέμε, γελάμε, αλλάζουμε ό,τι δεν μας αρέσει στα τραγούδια και αφού έχουμε τραγουδήσει αρκετά, αποχωρούμε.

-Ποια είναι τα οφέλη του να συμμετέχει κανείς σε ένα φωνητικό σύνολο;

Εκτόνωση, δημιουργία, έκφραση, κοινωνικοποίηση, ένωση και συνύπαρξη διαφορετικών χαρακτήρων και προσωπικοτήτων. Άνθρωποι με διαφορετικά ενδιαφέροντα ενώνονται για ένα κοινό στόχο και σκοπό.

-Ποια είναι τα καλλιτεχνικά σχέδιά σας για το μέλλον;

Πολλά και κανένα. Γενικά αφήνουμε το χρόνο να κυλάει ευχάριστα και δημιουργικά και όταν μας μπει μια ιδέα την πραγματοποιούμε. Προς το παρόν φτιάχνουμε το ρεπερτόριο μας, προσθέτουμε τραγούδια που μας αρέσουν και μόλις έχουμε ένα καλό επιθυμητό αποτέλεσμα, τα παρουσιάζουμε. Όνειρα υπάρχουν πολλά, όρεξη για να τα πραγματοποιήσουμε ακόμα περισσότερη... Ο χρόνος θα δείξει!  

Αυτές ήταν οι Partners και πάμε να τις ακούσουμε σε ένα τραγούδι που ετοίμασαν για εσάς. Γιατί η καλή παρέα τραγουδάει πιο ωραία!


Ζητάτε να σας πω