Σημαντική είναι η βοήθεια που θα προσφέρει στα φετινά τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ το γήπεδο του Σαραβαλίου. 

Πρόκειται για το δημοτικό γήπεδο Κ. Ζάρρας στο οποίο τα συνεργεία του Δήμου προχώρησαν σε εργασίες, κατασκευάζοντας νέα αποδυτήρια ενώ έγιναν βελτιώσεις στις κερκίδες, σε ένα έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί με την δημιουργία νέων γραφείων και αιθουσών. 

Το πόσο ανάγκη έχουν τα σωματεία της Πάτρας τις εργασίες που γίνονται στα δημοτικά γήπεδα φαίνεται από τον αριθμό των ομάδων που δήλωσαν το Σαραβάλι σαν έδρα για τους αγώνες τους, αλλά και τις προπονήσεις τους. 

14 ποδοσφαιρικά σωματεία θα χρησιμοποιούν το γήπεδο του Σαραβαλίου που ήδη έχει γίνει "κουκλί", ενώ άλλα 13 το επίσης δημοτικό γήπεδο των Ζαρουχλείκων.

Στο μεταξύ κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής χρονιάς αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες στο δημοτικό γήπεδο του Πετρωτού που είναι κλειστό, δίνοντας έτσι έναν ακόμα αθλητικό χώρο στα σωματεία της Πάτρας για να προπονούνται, απελευθερώνοντας πολλές από τις ομάδες που αντιμετωπίζουν γηπεδικό πρόβλημα. 

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθούν και οι εργασίες που έχουν γίνει κατά καιρούς από τα συνεργεία του Δήμου σε διάφορα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Πάτρας, δίνοντας μεγάλο βάρος στον τομέα αυτόν, με τον υπεύθυνο, τον Κώστα Καραγκούνη, να κάνει φοβερή δουλειά κατά κοινή ομολογία των παραγόντων των σωματείων και των ιθυνόντων της ΕΠΣΑ. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και στο γήπεδο των Προσφυγικών -που αυτή τη φορά όλοι εύχονται να πάνε καλά τα πράγματα και να ολοκληρωθεί το έργο- ο Δήμος έβαλε τις μπουλντόζες και τα μηχανήματα.

Όταν ολοκληρωθεί το έργο των Προσφυγικών από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του Πετρωτού και του γειτονικού του "Α. Κάνιστρας" (ανήκει στην ΕΠΣΑ), τότε τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Πάτρας αναμένεται να πάρουν μία μεγάλη ανάσα, παύοντας να στοιβάζονται όλα μαζί στα λιγοστά γήπεδα που υπάρχουν.