Η έκθεση του Art Lepanto, στο γραφικό λιμανάκι της Ναυπάκτου, κορυφώνεται και οι φίλοι της τέχνης δεν σταματούν να επισκέπτονται τον υπέροχο αυτόν χώρο που στο μυαλό τους έχει ταυτιστεί με τη νεότερη και σύγχρονη εικαστική τέχνη, λόγω των σημαντικών πολιτιστικών γεγονότων που φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι. 

Η φετινή έκθεση που ξεκίνησε στις 11 Ιουλίου και θα διαρκέσει χάρη στο μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου έως τις 10 Σεπτεμβρίου, είναι αφιερωμένη στα χρώματα, στη χαρά της ζωής και στην αισιοδοξία, συναισθήματα που μπορεί εύκολα να νιώσει κάποιος κοιτάζοντας το γαλάζιο της θάλασσας και το Κάστρο της Ναυπάκτου, από το γραφικό λιμανάκι της πόλης. 

Η τέχνη χρειάζεται να προσφέρει διεξόδους χαράς στον άνθρωπο και τα έργα που φιλοξενεί η φετινή έκθεση στον χώρο του Art Lepanto δίνουν μηνύματα αισιοδοξίας στον επισκέπτη, μέσα από τις δημιουργίες σημαντικών καλλιτεχνών.

Χρώματα, σχέδια και θέματα που ταυτίζονται με την ελληνική φύση και το μεσογειακό καλοκαίρι, δίνοντας τη δυνατότητα στον φίλο της τέχνης, κοιτάζοντας τους πίνακες, να ταξιδέψει μέσα από αυτούς και να φανταστεί δικούς του κόσμους, διαμορφώνοντας και μετασχηματίζοντας τους σε δύναμη και πίστη για τη ζωή.


Αγγελική Λόη

Η έκθεση φιλοξενεί έργα των σημαντικότερων εικαστικών της σύγχρονης ζωγραφικής, όπως δημιουργίες του Αλέκου Φασιανού, του Σπύρου Βασιλείου, του Γιώργου Σταθόπουλου, του Βασίλη Σπεράντζα, του Στέφανου Δασκαλάκη, του Χριστόδουλου Γκαλτέμη, αλλά και των πιο νεότερων, όπως του Μάνθου Μποζόρη, της Αντωνίας Κονταξή,  της Αγγελικής Λόη και τόσων ακόμα. 

Οι φίλοι της τέχνης χρειάζεται να περάσουν μία βόλτα από την έκθεση, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο την ευκαιρία που τους δίνεται να δουν σε έναν χώρο τόσα έργα σημαντικών καλλιτεχνών. Χορηγός της φετινής έκθεσης είναι ένας πραγματικός φίλος της τέχνης, ο πρόεδρος του Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της Ναυπάκτου, ο Γιάννης Ράπτης. Επιμελητές της έκθεσης είναι ο Νίκος και ο Γιώργος Καλατζής.  


Αντωνία Κονταξή


Μάνθος Μποζόρης


Χριστόδουλος Γκαλτέμης