Μεγάλη πνοή στην Πάτρα και σημαντική αποφόρτιση του κυκλοφοριακού στο κέντρο της πόλης, πρόκειται να δώσει η Μίνι Περιμετρική, ένα έργο που είναι έτοιμο και μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να παραδοθεί στην κυκλοφορία. 

Το έργο, αφού πέρασε από πραγματική Οδύσσεια μέχρι να γίνει, πρόκειται να δώσει σημαντικές ανάσες στην πόλη και να ενισχύσει όλες αυτές τις αλλαγές που είναι να υλοποιηθούν στον κυκλοφοριακό χάρτη της Πάτρας, κυρίως με την διάνοιξη της Κανακάρη. 

Με την παράδοση της λειτουργίας της Μίνι Περιμετρικής οι οδηγούν θα έχουν την δυνατότητα να παρακάμπτουν και να μην μπαίνουν στο κέντρο της Πάτρας, κινούμενοι περιφερειακά, γύρω από αυτό, κάτι που αναμένεται να τους διευκολύνει στη μετακίνηση τους και στον χρόνο που χρειάζονται για να πάνε στον προορισμό τους. 

Ένας μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων που διέρχεται καθημερινά κεντρικές οδούς της Πάτρας, όπως τη Γούναρη, τη Γερμανού, την Κορίνθου, αλλά και την Κανακάρη, δεν θα χρειάζεται πλέον να μπαίνει στο κέντρο και να κινείται μέσα σε αυτό, δημιουργώντας τα γνωστά προβλήματα που χαρακτηρίζουν το κυκλοφοριακό της πόλης, ειδικότερα τις ώρες αιχμής. 

Η Μίνι Περιμετρική θα λειτουργήσει αποσυμφορητικά, όχι μόνο ως προς την κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, αλλά και ως προς το θέμα της παράνομης στάθμευσης, ένα θέμα που είναι άκρως συνδεδεμένο (πέρα από την κακή νοοτροπία μας), με το κυκλοφοριακό και τις θέσεις για παρκάρισμα που ουσιαστικά δεν υπάρχουν. 

Κατά προέκταση η Μίνι Περιμετρική θα ενισχύσει και με το παραπάνω την προσπάθεια που κάνουν οι αρμόδιοι για να μετατρέψουν το ιστορικό κέντρο της Πάτρας, σε μία περιοχή όπου θα κινούνται κυρίως πεζοί και ποδήλατα και όχι τόσο αυτοκίνητα και μηχανάκια. Γεγονός που σίγουρα θα βοηθήσει στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής των Πατρινών, αλλά και σε πολλά ακόμα θέματα ξεκινώντας από την τοπική αγορά και φθάνοντας έως το κομμάτι το τουριστικό. 

Είναι ένα έργο που έπρεπε να γίνει και ευτυχώς έγινε, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση. Το έργο, σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, πρόκειται να είναι λειτουργικό για να τεθεί σε κυκλοφορία μετά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.