Τον μπελά τους έχουν βρει τα... μνήματα στο νεκροταφείο της Εγλυκάδας, με τους υπόπτους που συχνάζουν καθημερινά στην περιοχή και προχωρούν σε επιδρομές κάθε φορά, κλέβοντας από τους τάφους ότι πολύτιμο μπορεί να υπάρχει εκεί. 

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι της Εγλυκάδας τοξικομανείς που συχνάζουν στην περιοχή, κάνοντας επισκέψεις στον καταυλισμό των Ρομά, έχοντας συναλλαγές με συγκεκριμένες παράγκες που υπάρχουν εκεί, ξέροντας ότι θα βρουν την δόση τους, περνούν και μία βόλτα από το νεκροταφείο κλέβοντας καντήλια, εικονίσματα και ότι άλλο μπορεί να υπάρχει στα μνήματα. 

Οι τοξικομανείς χρειάζονται τη λεία τους για να την ανταλλάξουν πολλές φορές με τη "λευκή" σκόνη που θέλουν να πάρουν από τους Ρομά, όταν δε έχουν χρήματα για να την αγοράσουν.

Έτσι μπροστά στο ενδεχόμενο αυτό οι τοξικομανείς δεν σταματούν πουθενά, πηδώντας ακόμα και τις μάντρες που πλέον είναι κλειδωμένες από τους υπευθύνους οι οποίοι προσπάθησαν να πάρουν ορισμένα μέτρα όταν το φαινόμενο ξεκίνησε να κάνει την εμφάνιση του. 

Ματαίως. Οι νεαροί τοξικομανείς ορισμένοι εκ των οποίων φτάνουν στην Εγλυκάδα και στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου ακόμα και με τα πόδια για να πάρουν την δόση τους, δεν σταματούν και φυσικά ούτε δείχνουν να φοβούνται το μέρος ή να σέβονται τους νεκρούς που ησυχάζουν εκεί.

Το γεγονός αυτό έχει αναστατώσει τους κατοίκους όλου του ανατολικού διαμερίσματος αφού στο συγκεκριμένο νεκροταφείο έχουν μνήματα Πατρινοί από τις γύρω συνοικίες και όχι μόνο από την Εγλυκάδα. Παρόμοιο φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και στο κοιμητήριο της Αγίας Αλεξιώτισσας, στα Σύνορα.