Το φιλότιμο και η εντιμότητα επικράτησαν της καιροσκοπίας στο μυαλό ενός Χανιώτη νηπιαγωγού, ο οποίος βρήκε πορτοφόλι με έναν μικρό θησαυρό αλλά να μην σκέφτεται ούτε λεπτό να το κρατήσει.

Ο ίδιος μίλησε στο Parakritika, εξηγώντας πως δεν πέρασε επ’ ουδενί από το μυαλό του να το κρατήσει, αν και μέσα περιείχε ένα ουκ ευκαταφρόνητο ποσό, πιστωτικές κάρτες, αλλά και υπηρεσιακά έγγραφα αρκετά σημαντικά για τον ιδιοκτήτη του.

Το πορτοφόλι παραδόθηκε στην αστυνομία, όπου διαπιστώθηκε πως ιδιοκτήτης του ήταν ένας στρατιωτικός, ο οποίος βρέθηκε άμεσα και του δόθηκε πίσω.

«Δεν σκέφτηκα να το κρατήσω! Μέσα περιείχε αρκετά χρήματα, κάρτες και κάποια υπηρεσιακά έγγραφα, που θεωρώ πως ήταν σημαντικά για τον άνθρωπο. Το παρέδωσα κατευθείαν στην αστυνομία και ευτυχώς ο ιδιοκτήτης βρέθηκε γρήγορα», εξηγεί ο κ. Μ.Λ.

Ο στρατιωτικός θέλησε να ευχαριστήσει τον εκπαιδευτικό, ο οποίος δεν δέχθηκε καν τα εύρετρα που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως αναφέρει το Cretanlive.

Έτσι, το να του κάνει το… τραπέζι ήταν τελικά… αναπόφευκτο και απ’ ότι φαίνεται, όσα συνέβησαν θα είναι και η αρχή μίας φιλίας.