Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός παραβρέθηκε χτες στην εκδήλωση «Οινοξένεια – Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας» που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού, ο βουλευτής χαρακτήρισε την εκδήλωση ως σημαντικό γεγονός αναπτυξιακό-τουριστικό-πολιτιστικό καθώς αναδεικνύει την τοπική παραγωγή αφενός την οινοποιητική, με περισσότερα σήμερα οινοποιεία, και αφετέρου για φέτος την ονομαστή σε όλο τον κόσμο μαύρη σταφίδα «βοστίτσα», καθώς η καλλιέργειά της εγγράφηκε στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, συνδέοντας την παράδοση (μάκινα και πριμαρόλια) με τη σημερινή δυναμική παρουσία της στις εξαγωγές, τη στήριξη τοπικής και της εθνικής οικονομίας.

Παράλληλα αναδεικνύονται οι φυσικές ομορφιές της Αιγιάλειας και η ανάπλαση των σημαντικών κτηρίων και δημόσιων χώρων της πόλης του Αιγίου, ο πολιτισμός όχι μόνο με τις εξαιρετικές εκδηλώσεις που είναι ενταγμένες στο 10ήμερο πρόγραμμά της αλλά και με την προβολή των τοπικών παραδόσεων, των γεύσεων, της διασκέδασης, του κρασιού και του φαγητού της περιοχής που αποτελούν στοιχεία οργανικά του πολιτισμού κάθε περιοχής.

«Μέσα από τις χαρές και τις λύπες κάθε λαού, μέσα από τη συνεχή του προσπάθεια για προκοπή – που αποδίδει καρπούς – είναι πολύ ωραίο και χρήσιμο και καλό να έχουμε, να συντηρούμε και να ανανεώνουμε τέτοιες συναντήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κ. Σπαρτινός.

Επίσης, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σπαρτινός πριν τη εκδήλωση των Οινοξένειων και με πρωτοβουλία του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Παραλίας Ακράτας και του πρώην δημάρχου Ακράτας Πάνου Μελή παρευρέθηκε στην Ακράτα και ενημερώθηκε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι με το αποχετευτικό δίκτυο και ιδιαίτερα της σύνδεσης της περιοχής με τον βιολογικό καθαρισμό του Αιγίου, το οποίο είπε ότι θα το εξετάσει και προβεί σε όποιες παρεμβάσεις αφορούν την κυβέρνηση.