Η λίμνη Ντασκά εντυπωσιάζει τους περαστικούς, στο ανατολικό μέρος της Τριταίας, στην ορεινή Αχαΐα. 

Πρόκειται στην ουσία για μια τεχνητή λίμνη - δεξαμενή που φτιάχτηκε για να μπορέσει να εξυπηρετήσουν τα νερά της έναν μεγάλο αριθμό καλλιεργητών, παραγωγών και κτηνοτρόφων που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά με την πρωτογενή παραγωγή στην περιοχή. 

Το έργο ξεκίνησε το 2007 και ολοκληρώθηκε το 2014 από την Περιφέρεια που το παρέδωσε στον Δήμο Ερυμάνθου ως φορέα διαχείρισης του έργου. Η χωρητικότητα της λιμνοδεξαμενής είναι 1,2 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού και καλύπτει ένα αρδευτικό δίκτυο μήκους 16 χιλιομέτρων, έχοντας φτιαχτεί με τέτοιον τρόπο προκειμένου να εξασφαλιστεί η άρδευση καλλιεργειών σε εκτάσεις 2.000 στρεμμάτων.

Είναι από τις ελάχιστες τεχνικές λίμνες που υπάρχουν στην χώρα και αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για τον τεχνικό κόσμο, αλλά και τους ανθρώπους της πρωτογενής παραγωγής που όμως ελάχιστοι γνωρίζουν και ξέρουν, αφού η ορεινή Αχαΐα και ειδικότερα οι περιοχές της Τριταίας και του Ερυμάνθου, παρά τα δεκάδες μνημεία που υπάρχουν, παραμένει άγνωστη για τον τουρισμό.  

Η τεχνητή λίμνη σε συνδυασμό με την άγρια ομορφιά του βουνού στο ενδιάμεσο της διαδρομής της Ερυμάνθειας - Βελημαχίου, στο σημείο Ντασκά, πέρα από την χρησιμότητα της και τους σκοπούς που έγινε το έργο, είναι κάτι που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και τουριστικά, εφόσον βέβαια υπήρχαν οι ανάλογες υποδομές. 

Δείτε φωτογραφίες: