Μεγάλες στιγμές έζησε το Σάββατο 18/8/2018 η πόλη των Καλαβρύτων.Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που συνδιοργάνωσε η Στέγη Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας "Αγία Λαύρα" και ο δήμος Καλαβρύτων ενθουσίασε το πλήθος κόσμου που είχε κατακλύσει την κεντρική πλατεία της πόλης. Το χορευτικό συγκρότημα GAOWA DANCE ENSEMBLE της Κίνας ήταν καταπληκτικό.

Με τους υπέροχους χορούς τους και τις πανέμορφες ενδυμασίες τους μάγεψαν όλους τους παρευρισκόμενους.Ο πρόεδρος της Στέγης κος Παναγιώτης Φραντζής καταχειροκροτήθηκε από το ενθουσιασμένο κοινό όταν κατά την ομιλία του διαβεβαίωσε ότι το φεστιβάλ θα γίνει θεσμός και ότι τέτοια υπέροχα θεάματα από διάφορες χώρες του κόσμου θα παρουσιάζονται κάθε χρόνο στα Καλάβρυτα.Μια γλυκιά συγκίνηση όμως πλανήθηκε σε όλη την πλατεία όταν αφιέρωσε αυτό το φεστιβάλ στη μνήμη του αδελφού του, Θανάση Φραντζή, ενός ανθρώπου που αγάπησε τα Καλάβρυτα και δούλεψε γι'αυτά όσο κανένας.

Εκτός από το κινέζικο χορευτικό συγκρότημα χόρεψαν:

Ο Λαογραφικός Όμιλος "Τα Τζουμέρκα",Ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σκεπαστού,ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κέρτεζης "Ο Στριφτόμπολας",ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαβρύτων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Καρατζάδες" και η Στέγη Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας "Αγία Λαύρα".

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κος Κατσιφάρας,o εκπρόσωπος του υπουργείου Πολιτισμού της Κίνας σε θέματα Διεθνών Πολιτιστικών Ανταλλαγών  κος Jin Rishun, εκπρόσωποι της περφέρειας Ghaoyang του δήμου του Πεκίνου,η εκπρόσωπος της UNESCO Πειραιώς και Νήσων κα Κομπορόζου, ο δήμαρχος Καλαβρύτων, κος Λαζουράς ,ο τέως Νομάρχης και Βουλευτής Αχαίας κος Κατσικόπουλος,ο πρόεδρος της Πανγκαλαβρυτινής Ένωσης  κος Βαρβιτσιώτης,ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κος Ερμείδης,ο διοικητής Π.Υ.Καλαβρύτων κος Γιαννάκης, οι πολιτευτές του νομού μας κα Κονιδάρη,κα Αλεξοπούλου και κος Ρούπας,πρόεδροι πολιτιστικών συλλόγων και φορέων.

Η Στέγη τίμησε με πλακέτες για την πολύτιμη προσφορά τους, τον περιφερειάρχη κο Κατσιφάρα, τον δήμαρχο Καλαβρύτων κο Λαζουρά, την εκπρόσωπο της UNESCO κα Κομπορόζου, την πολιτευτή Αχαίας κα Κονιδάρη και τον δημοσιογράφο και εκδότη κο Κυριαζή.

Αυτό το υπέροχο θέαμα θα έχουν την ευκαιρία να το απολαύσουν και οι Πατρινοί την Δευτέρα 20/8/2018 και ώρα 21.00 στο ανοιχτό θέατρο της Κρήνης.


Η Στέγη πολιτισμού και παράδοσης Καλαβρυτινών και φίλων Πάτρας ''Αγία Λαύρα'