H Αιγείρα είναι η κλασική απόδειξη αυτών που υποστηρίζουν ότι τα παραθεριστικά μέρη της Δυτικής Ελλάδος δεν έχουν να ζηλέψουν πολλά πράγματα από τα νησιά. 

Το παραθαλάσσιο αυτό χωριουδάκι στα άκρα της Αχαΐας, προσφέρει όλα τα στοιχεία εκείνα που χαρακτηρίζουν την απέραντη ομορφιά του ελληνικού καλοκαιριού. 

Δροσερά και γαλανά νερά, γραφικό λιμανάκι που περιστοιχίζεται από ταβέρνες, υπέροχα ηλιοβασιλέματα, βραδιές για πάρτι στην παραλία, αλλά και την ομορφιά ενός καταπράσινου τοπίου που μοιάζει να ξεκινάει από το βουνό για να καταλήξει στην θάλασσα. 

Το πράσινο, έτσι δένει αρμονικά με το μπλε, ενώ τα μελτέμια του Αυγούστου, σηκώνουν "προβατάκια" στην θάλασσα, φτιάχνοντας καθημερινά τις μέρες του καλοκαιριού ξεχωριστούς πίνακες ζωγραφικής που πάντα κάτι καινούργιο έχουν να πουν σε όλους όσους παρακολουθούν την διαδικασία από κοντά. 

Σε όσους δηλαδή παραθερίζουν στην Αιγείρα. Στο μέρος που τα προϊστορικά χρόνια θεωρούνταν ιερό για τους Έλληνες, γεμάτο από καταπράσινα δάση. Το πιστεύω αυτό των αρχαίων χάρισαν και στην Αιγείρα το όνομα της, έχοντας ως δεύτερο συνθετικό το iero των Μυκηναίων και της Γραμμικής Β' που σημαίνει "ιερό". 

Το "ιερό" αυτό μέρος αγαπούν πλέον δεκάδες Αθηναίοι, αλλά και ξένοι παραθεριστές που το επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια, με την Αιγείρα να έχει αποκτήσει την δική της τουριστική δυναμική, με δεκάδες ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία, σε ένα πρώην ψαροχώρι που συνεχώς αναπτύσσεται. 

Δείτε φωτογραφίες του φετινού καλοκαιριού από τα social media στην Αιγείρα.