Δεν είναι μόνο το μυαλό, αλλά και το σώμα που επηρεάζεται όταν σεξουαλικά παραμένεις ανενεργή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κι αυτή είναι μία περίπτωση που δεν αφορά μόνο στις γυναίκες που είναι single, αλλά και σ’ εκείνες που βρίσκονται σε μία σχέση η οποία ερωτικά τις αφήνει παγερά ακάλυπτες.

Όπως αναφέρει το ldadylikes, η αποχή από το σεξ σε μία γυναίκα που βρίσκεται ακόμα σε αναπαραγωγική ηλικία δεν αρχίζει να δείχνει τα σημάδια της μέσα σε μέρες ή εβδομάδες. Όσο περνούν οι μήνες, ακόμα και τα χρόνια, όμως, κάτι αρχίζει να λείπει πολύ. Οι τακτικοί οργασμοί δεν ανανεώνουν μόνο συναισθηματικά και ψυχολογικά. Κάνουν καλό και στην υγεία.

Βιώνεις στρες

Το σεξ είναι μια δραστηριότητα που αποσυμπιέζει, εκτονώνει. Σύμφωνα με Σκοτσέζους ερευνητές οι άνθρωποι που απέχουν από το σεξ για μεγάλο χρονικό διάστημα εμφανίζουν δυσκολίες στο να αντεπεξέλθουν σε στρεσογόνες καταστάσεις, όπως είναι μια δημόσια ομιλία, για παράδειγμα σε αντίθεση με εκείνους που είχαν έρθει σε επαφή τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Το σεξ απελευθερώνει ενδορφίνη και οκυτοκίνη, ορμόνες που χαλαρώνουν.

Είσαι πιο επιρρεπής σε ιώσεις και κρυολογήματα

Το σεξ σε συχνότητα μία ή δύο φορές την εβδομάδα ενισχύει το ανοσοποιητικό μας κατά 30% σε σύγκριση με τα άτομα εξασκούν το σπορ σπάνια ή ποτέ. Μπορεί η αποχή να μειώνει δραστικά την εμφάνιση ουρολοιμώξεων, αλλά το κρύωμα το ευνοεί.

Νιώθεις στεναχώρια αλλά όχι γι’ αυτό που νομίζεις

Εσύ μπορεί να πιστεύεις ότι αυτό το αίσθημα ματαιότητας και απογοήτευσης οφείλεται στο γεγονός ότι απέχεις από το σεξ, αλλά στην πραγματικότητα ο λόγος είναι άλλος. Σύμφωνα με έρευνα δημοσιευμένη στην Επιθεώρηση Archives of Sexual Behaviour, οι γυναίκες που οι σύντροφοί τους φοράνε προφυλακτικό, είναι πιο μελαγχολικές σε σχέση με εκείνες που έρχονται σε επαφή με το σπέρμα του συντρόφου τους. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία των περιπτώσεων ότι πρέπει να κάνεις σεξ χωρίς προφύλαξη. Απλά οδηγεί σε συμπεράσματα για τα οφέλη του σπέρματος, το οποίο περιέχει μελατονίνη, σεροτονίνη και οκυτοκίνη, που κάνουν καλό στη διάθεση.

Η ανασφάλεια σε βάζει σε σκέψεις

Είπαμε, η αποχή από το σεξ δεν αφορά μόνο γυναίκες που είναι ελεύθερες. Πόσες μακροχρόνιες σχέσεις και πόσοι γάμοι φυτοζωούν σεξουαλικά; η έλλειψη σεξ με το μόνιμο σου σύντροφο στερεί σημαντικούς πόντους ευτυχίας, επικοινωνίας κι ασφάλειας. Ο έρωτας στην πράξη είναι η απόλυτη εκδήλωση οικειότητας.