Τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κωνσταντοπούλειο Ευγήρειο Ίδρυμα είναι γνωστά και πλέον έχουν φτάσει να επηρεάζουν την φροντίδα των ανθρώπων που μένουν εκεί. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει παράπονα από τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται εκεί σχετικά με την σίτιση και το φαγητό που τους προσφέρεται. 

Τα παράπονα αυτά μιλούν για μικρές μερίδες φαγητού, ενώ τα πιάτα που προσφέρονται πλέον έχουν πάψει να έχουν μία ποικιλία. Όπως αναφέρουν οι σχετικές "μουρμούρες" που προέρχονται μέσα από το ίδρυμα, προσφέρονται κατά κύριο λόγο μακαρόνια και όσπρια, λιγότερο κρέας και ακόμα λιγότερο ψάρι. 

Ειδικότερα, στα βραδινά γεύματα το πρόβλημα αυτό είναι πιο εμφανές. Το όλο θέμα έχει να κάνει ασφαλώς με την φτώχεια που χαρακτηρίζει πλέον τα οικονομικά του ιδρύματος. Το ζήτημα όμως είναι ότι οι φιλοξενούμενοι του οίκου είναι άτομα μεγάλης ηλικίας, κάτι που σημαίνει ότι έχουν ανάγκη και αξίζουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα. 

Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και να σκύψουν άμεσα οι φορείς πάνω στο ίδρυμα, σταματώντας πια να είναι αδρανείς, σπεύδοντας να δώσουν τις ανάλογες λύσεις από την στιγμή που το Κωνσταντοπούλειο δεν μπορεί να βρει από μόνο του τους πόρους εκείνους που θα το βοηθήσουν να διατηρήσει τη σωστή λειτουργία του.