Ανακοίνωση εξέδωσε η Ολυμπιάδα Πατρών για τις επιτυχίες των αθλητών της την φετινή χρονιά, με αποκορύφωμα τα ρεκόρ της Δέσποινας Μουρτά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών που έγινε πριν από μερικές μέρες στην Βερολίνο της Γερμανίας. 

Η ανακοίνωση του Πατρινού σωματείου που πλέον βρίσκεται στην ελίτ του πανελλήνιου κλασικού αθλητισμού αναφέρει τα εξής: «Θέλουμε λοιπόν με αυτό τον τρόπο, δημόσια, να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στην Δέσποινα Μουρτά και την προπονήτριά της Κωνσταντίνα Μπορνιβέλλι και να τους ευχηθούμε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο εγγύς μέλλον.

Θέλουμε όμως να σημειωθεί ότι στην ίδια διοργάνωση οι βαδίστριές μας Νίκη Ανδρεοπούλου και Αγγελική Μακρή είχαν πετύχει τους ορισθέντες χρόνους συμμετοχής για τα 50.000 μ. βάδην γυναικών, αλλά δεν επιλέχθηκαν τελικά στη συγκρότηση της εθνικής ομάδας.

Ο στίβος όμως απαιτεί συνεχή προσπάθεια και επίτευξη στόχων όλο και μεγαλύτερων. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στο επόμενο μεγάλο ραντεβού του στίβου, θα δώσει το παρόν εκ νέου η Δέσποινα Μουρτά και γιατί όχι και οι πρωταθλητές βαδιστές και βαδίστριες του σωματείου μας αλλά και η ανερχόμενη σπρίντερ μας Πολυτίμη Μαντά".