Στον χορό των δημοτικών εκλογών που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα στην Πάτρα, μπαίνει από ότι φαίνεται το όνομα του προέδρου της ΠΑΕ Παναχαϊκής, Κώστα Μπακαλάρου. 

Φήμες μιλούν για πρόταση που έχει δεχθεί ο πρόεδρος της ΠΑΕ, ένα πρόσωπο που διαθέτει μεγάλο κύρος, τόσο στον επιχειρηματικό κόσμο, όσο και στην τοπική κοινωνία, από ανθρώπους της Νέας Δημοκρατίας για την δημιουργία ενός πολυσυλλεκτικού δημοτικού ψηφοδελτίου που αναμένεται να υποστηρίξει άτυπα και το κόμμα. 

Ο Κώστας Μπακαλάρος δεν έχει απαντήσει ακόμα στην πρόταση αυτή, όμως φαίνεται να το σκέφτεται σοβαρά, καθώς γύρω από αυτόν υπάρχει η δυναμική για να συγκροτηθεί μια ομάδα που θα αποτελείται από σημαντικά πρόσωπα της Πάτρας, προερχόμενα απο διάφορους επαγγελματικούς και ευρύτερους πολιτικούς χώρους. 

Μιλάμε για πρόσωπα που ήδη έχουν βολιδοσκοπηθεί και έχουν εκφράσει την θετική τους στάση για να συμμετέχουν στον συνδυασμό σε περίπτωση που αυτός ηγείται από ένα όνομα του βεληνεκούς του Κώστα Μπακαλάρου.

Ο ίδιος ο Κώστας Μπακαλάρος δεν έχει πάρει ποτέ μέρος σε κομματικές ή πολιτικές διαδικασίες, όμως από την άλλη, δεν έχει κρύψει ποτέ το ενδιαφέρον του για να προσφέρει στην πόλη του και στην τοπική κοινωνία. 

Άλλωστε, από εκεί προέρχεται και η ανάμειξη του με την Παναχαϊκή, στην οποία η παρουσία του έχει καταφέρει να ενώσει καταστάσεις, με την ομάδα να βγάζει προς τα έξω ένα κλίμα συσπείρωσης και κοινού στόχου, με ελπίδα και όραμα.

Ένα παρόμοιο όραμα, αυτή τη φορά όμως όχι για την ομάδα, αλλά για την πόλη, θεωρούν εκεί στην Νέα Δημοκρατία, ότι μπορεί να εμπνεύσει το όνομα του Κώστα Μπακαλάρου, το οποίο, εκτός των άλλων, λόγω της αναμφισβήτητης επιτυχημένης επιχειρηματικής του πορείας, έχει τις δυνατότητες για να εμπνεύσει ένα άλλο όραμα για την αχαϊκή πρωτεύουσα, αυτό της οικονομικής ανάπτυξης. 

Κάτι που ίσως αποδειχθεί σοβαρό αντιστάθμισμα κατά της δεδομένης λαϊκής απήχησης που έχει το πρόσωπο του Κώστα Πελετίδη προς τις λαϊκές μάζες και τη τοπική κοινωνία.