Οι Ρομά επέστρεψαν και πάλι στο παλαιό λιμάνι της Πάτρας, βρίσκοντας τον τρόπο για να μπουν στο κτίριο που το φετινό καλοκαίρι έχουν μετατρέψει σε σπίτι τους. 

Πρόκειται για το κτίριο που είναι στην αριστερή πλευρά του μώλου, προς την πλευρά της Γούναρη, το οποίο για άγνωστους λόγους βρήκαν ξεκλείδωτο. Μπήκαν έτσι και πάλι μέσα. 

Η Αστυνομία και ο Δήμος πριν από λίγες ημέρες, στα τέλη του περασμένου μήνα, είχαν προχωρήσει σε εκκένωση του, διώχνοντας όλους αυτούς τους Ρομά που ζούσαν εκεί και περιφέρονταν στο παλαιό λιμάνι της Πάτρας, στήνοντας ακόμα και σκηνές στους χώρους γύρω από το κτίριο. 

Οι Ρομά ξαναμπήκαν σε αυτό και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Ανδρέας Αποσκίτης στην σελίδα "Πάτρα αυτά που δεν λέγονται" είναι αρκετοί, άνδρες και γυναίκες. 

Σημειώνουμε ότι ο χώρος του μώλου της Αγίου Νικολάου στον οποίο περιφέρονται οι Ρομά ζητιανεύοντας ή κάνοντας ότι άλλο θέλουν, είναι ένα από τα σημεία της Πάτρας που οι δημότες κάνουν καθημερινά την βόλτα τους απολαμβάνοντας την θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα και είναι χαρακτηριστικό ότι είχε κόσμο ακόμα και αυτές τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου αφού πολλοί δεν κατάφεραν να φύγουν από την πόλη. 

Οι Ρομά, όπως μπορεί να δει κανείς από τις φωτογραφίες, έχουν ήδη στήσει το σπιτικό τους, με τις γνωστές πλέον μπουγάδες και τα ρούχα τους, ένα σκηνικό που αποτελεί μία από τις πρώτες εικόνες που βλέπουν οι τουρίστες που μπαίνουν στο κέντρο αυτής της πόλης. Ένα σκηνικό παρακμής. 


(Οι φωτογραφίες είναι του Ανδρέα Αποσκίτη από την σελίδα "Πάτρα, αυτά που δεν λέγονται").