Μια όαση πρασίνου που ξενίζει αρκετά τον επισκέπτη, καθώς βρίσκεται σε ένα χώρο που δεν ταιριάζει και τόσο με το κλίμα αυτό. 

Μιλάμε για το μικρό παράδεισο που έχει στηθεί τους τελευταίους μήνες στο εκκλησάκι της Παναγίας της Βοήθειας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. 

Το εκκλησάκι αυτό υπάρχει στον προαύλιο χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος και ο χώρος γύρω από αυτόν έχει μετατραπεί, χάρη στη δωρεά από κάποια οικογένεια, σε έναν παράδεισο που κερδίσει τον επισκέπτη που θα έχει την παρατηρητικότητα και το μυαλό για να τον προσέξει, πηγαίνοντας για οποιοδήποτε λόγο στο νοσοκομείο. 

Μιλάμε για ένα παρκάκι ιδιαίτερα προσεγμένο, έχοντας καλαίσθητους διαδρόμους, φωτιστικά που πλαισιώνουν το εκκλησάκι, με τους γύρω χώρους από αυτό να είναι μέσα στο πράσινο, με γκαζόν, δέντρα, λουλούδια έως και γλυπτά. 

Δεν γνωρίζουμε ποια οικογένεια προχώρησε σε αυτή τη δωρεά και για ποιους λόγους, όμως σίγουρα προσφέρει στους επισκέπτες του Πανεπιστημιακού Νοσηλευτικού Ιδρύματος ένα χώρο που τους δίνει τη δυνατότητα να χαλαρώσουν και να ανασάνουν από τις δύσκολες συνήθως καταστάσεις που υπάρχουν σε ένα νοσοκομείο. 

Αν ποτέ επισκεφτείτε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας ή περάσετε από το Ρίο, αξίζει να σταματήσετε για λίγο και να κάνετε μία βόλτα σε αυτό το υπέροχο μικρό πάρκο που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. 

Δείτε φωτογραφίες: