Δεκάδες πιστοί ανεβαίνουν από το πρωί στην Ιερά Μονή Γηροκομείου, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, για να προσκυνήσουν τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Γηροκομίτισσας, ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά κειμήλια της τοπικής εκκλησίας μας και του ευρύτερου χριστιανισμού. 

Η Μονή του Γηροκομείου εορτάζει, με θρησκευτική κατάνυξη και πίστη, έχοντας ντυθεί στα γιορτινά της για να υποδεχθεί αυτή την μεγάλη ημέρα του Χριστιανισμού, της Κοίμησης της Θεοτόκου. 

Πλήθος κόσμου αναμένεται όπως κάθε χρόνο να κατακλύσει την ιστορική μονή και ήδη από το πρωί της Τρίτης έχουν ξεκινήσει να καταφτάνουν δεκάδες προσκυνητές από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή. 

Η συγκέντρωση των πιστών θα κορυφωθεί από το απόγευμα της παραμονής και μετά, όπου ο προαύλιος χώρος της Μονής πρόκειται να γεμίσει από κόσμο, ενώ οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα κρατήσουν έως αργά το βράδυ. 

Πολλοί προσκυνητές έχοντας κάνει τάμα στην Παναγία έρχονται στη Μονή γονατιστοί ή προσφέροντας μεγάλες λαμπάδες στη Χάρη της, με τους πιστούς να σχηματίζουν "ουρές" για να προσκυνήσουν τη θαυματουργό εικόνα. 

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις πρόκειται να δώσουν το παρών δεκάδες εκπρόσωποι φορέων της πολιτείας, αλλά και η ηγεσία της τοπικής εκκλησίας.

Η ιερά παράκληση στην εικόνα της Γηροκομίτισσας θα ξεκινήσει το απόγευμα στις 18:00 και στη συνέχεια θα γίνει η έξοδος της θαυματουργού εικόνας για προσκύνημα.  

Η ιερά αγρυπνία θα ξεκινήσει στις 21:00 προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομου, ενώ παρών θα είναι και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος. Ανήμερα την πανηγυρική Θεία Λειτουργία θα τελέσει ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ενώ το απόγευμα θα ψαλεί ιερά παράκληση μετά Θείου κηρύγματος.

Το "1" του αστικού ΚΤΕΛ

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όλο το διήμερο τα δρομολόγια της γραμμής 1 του αστικού ΚΤΕΛ  που θα πηγαίνουν στο Γηροκομείο και στου Διάκου θα είναι αρκετά συχνά - κάθε 10 λεπτά σχεδόν - προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι αυτοί οι πιστοί που αναμένεται να κατακλύσουν τη Μονή. 

Οι πιστοί προσέρχονται με ευλάβεια, προσκυνούν και ανάβουν το κεράκι τους, ζητώντας από την "Καλή Παναγιά" να χαρίζει σε αυτούς και στους δικούς τους ανθρώπους, δύναμη, υγεία και αγάπη.