Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τον πρίγκιπα Χάρι με οποιαδήποτε άλλη εκτός από την Μέγκαν Μαρκλ, ιδίως μετά τον παραμυθένιο γάμο τους στις 19 Μαΐου.

Αλλά ο πρίγκιπας Χάρι είχε προηγουμένως μια μακροχρόνια σχέση με την Τσέλσι Ντέιβι, που μάλιστα, ήταν καλεσμένη και στον γάμο του. Και τώρα, σύμφωνα με μια νέα βιογραφία, η σχέση του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον ήταν αυτή που βοήθησε τους Χάρι και Τσέλσι να συνειδητοποιήσουν ότι δεν προορίζονταν για να είναι μαζί.

Στο νέο βιβλίο, «Harry: Caonversations with the Prince», της Άντζελας Λέβιν, αποκαλύπτεται πως παρόλο που ο πρίγκιπας Χάρι είχε καλέσει την Ντέιβι στο γάμο του αδερφού του, στις 29 Απριλίου 2011, η εκδήλωση αυτή ήταν που τελικά οδήγησε στον οριστικό χωρισμό τους.

Σύμφωνα με την Express, η Λέβιν γράφει στη νέα της βιογραφία: «Ένας φίλος αποκάλυψε πως βλέποντας η Τσέλσι τον αντίκτυπο του γάμου του Γουίλιαμ και της Κέιτ και το πόσο μεγάλο γεγονός ήταν, αντιλήφθηκε [ως η ίδια και ο Χάρι είχαν δίκιο που ήθελαν να χωρίσουν. Αν και είχαν πολλά κοινά, είδε ξεκάθαρα πως επειδή προέρχονταν από τόσο διαφορετικούς κόσμους, αυτό δεν θα μπορούσε ποτέ να δουλέψει, ειδικά επειδή ήθελε την ιδιωτικότητά της και μάλιστα την φύλασσε τόσο προσεκτικά».