Ταξίδεψε. Προσπάθησε να βρει απαντήσεις στα ερωτήματα που είχε μέσα της.

Και πλέον γράφει. Γράφει πολύ καθώς είναι σε μία αρκετά παραγωγική φάση της ζωής της που θέλει όμως να αξιοποιήσει και να βρει το έδαφος για όλο αυτό το υλικό της. 

Η Βασιλική Μουρίκη, η Πατρινή peformer, που είχε την τύχη να μπει στον χώρο της μουσικής από αρκετά νωρίς, σε ηλικία μόλις 16 ετών, έχει ξεκινήσει και βρίσκει πλέον τα "πατήματα" της.

Τα καλλιτεχνικά της πατήματα. Τον ήχο της, την μουσική της. Έχοντας ήδη περάσει από διάφορα είδη και έχοντας την ευκαιρία να δοκιμαστεί σε ορισμένα από αυτά που της κέντριζαν το ενδιαφέρον, βρίσκει αυτό που αναζητούσε καλλιτεχνικά. 

Πλέον όπως λέει έχει έρθει πιο κοντά από ποτέ στο να κατασταλάξει κάπου μουσικά. "Έχω βρει τον ήχο μου πιστεύω. Και αυτό είναι κάτι που μπόρεσα να δείξω και στη τελευταία μου εμφάνιση πριν μερικές εβδομάδες στην Αθήνα στο Θέσις 7" τονίζει η ίδια μιλώντας στο patrasevents.gr.


"Θεωρώ ότι οδεύω προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Χρειάζομαι ακόμα αρκετό χρόνο για να ενορχηστρωθούν όπως ακριβώς τις φαντάζομαι οι δικές μου προσωπικές μουσικές, αλλά βρίσκομαι πολύ κοντά πλέον προς αυτή τη κατεύθυνση". 

Μιλώντας για αυτά που ετοιμάζει και για τα σχέδια της μας προϊδεάζει και δηλώνει: "Έχω αλλάξει και ανυπομονώ να μοιραστώ αυτή την αλλαγή, ή μάλλον αυτή τη συνειδητοποίηση του τι πραγματικά θέλω να είμαι στη μουσική, όχι μόνο μέσω επανεκτελέσεων, αλλά μέσα από τις προσωπικές μου δημιουργίες. 

Δούλεψα πολύ για να καταφέρω να βρω τη μουσική μου ταυτότητα και νιώθω μια ανακούφιση αυτή τη στιγμή που ξέρω πού κινούμαι. Οφείλω σίγουρα τρομερά πολλά στο νεοσύστατο team των μουσικών μου, τους οποίους ευγνωμονώ που βρέθηκαν στο δρόμο μου και με εμπνέουν να κάνω αυτό που κάνω". 


Επόμενη προγραμματισμένη εμφάνιση της Βασιλικής Μουρίκη και της μουσικής της ομάδας θα γίνει στο Decadence στην Αθήνα το Σεπτέμβριο, ενώ στο πρόγραμμα τους υπάρχουν και εμφανίσεις και εκτός Αθήνας μη ανακοινώσιμες ακόμα.

Όσο για την Πάτρα; "Θα ήταν μεγάλη μου χαρά να παίξω και στη Πάτρα, κάτι που δεν το έχω κάνει τα τελευταία 4 χρόνια και σίγουρα αυτό είναι ένα από τα πράγματα που θα προσπαθήσω να προγραμματίσω αυτή τη χρονιά".