1624: O Γάλλος βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΓ’ διορίζει πρωθυπουργό τον Καρδινάλιο Ρισελιέ. Ο Ρισελιέ κυβέρνησε τη χώρα επί 18 χρόνια, καθιστώντας την κυρίαρχο ευρωπαϊκό κράτος.

1846: H αστερόεσσα υψώνεται για πρώτη φορά στο Λος Αντζελες.

1876: Ανοίγει τις πύλες του το Φεστιβάλ του Μπαϊρόιτ, με την ολοκληρωμένη παρουσίαση της τετραλογίας του Ρίχαρντ Βάγκνερ «Το δαχτυλίδι των Νιμπελούγκεν». Την πρεμιέρα παρακολουθούν, μεταξύ άλλων, οι αυτοκράτορες Γερμανίας και Βραζιλίας, οι συνθέτες Λιστ, Μπρούκνερ, Σεν Σανς, Τσαϊκόφσκι, Έντβαρντ Γκριγκ και ο φιλόσοφος Νίτσε.

1907: Το πρώτο ταξί κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

1920: Αρχίζει η Μάχη της Βαρσοβίας, η οποία διαρκεί μέχρι τις 25 Αυγούστου, κατά την οποία κατατροπώνεται ο Κόκκινος Στρατός.

1922: Έπειτα από προπαρασκευή πυροβολικού, τα τουρκικά στρατεύματα εξαπολύουν ευρείας κλίμακας αντεπίθεση στο μέτωπο της Μ. Ασίας εναντίον των ελληνικών θέσεων. Η τουρκική επίθεση επικεντρώνεται στο νότιο τομέα του μετώπου, δυτικά του Αφιόν Καραχισάρ. Η τουρκική αυτή ενέργεια θα οδηγήσει ύστερα από λίγες μέρες σε γενική υποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων.

1923: Ο Μουσταφά Κεμάλ, ο επονομαζόμενος και Ατατούρκ, εκλέγεται Πρόεδρος της Τουρκίας.

1932: Ο Μαρκόνι στην Ιταλία ολοκληρώνει με επιτυχία τα πρώτα πειράματά του με ραδιόφωνο βραχέων κυμάτων.

1940: Αρχίζει η Μάχη της Αγγλίας. Η ναζιστική Λουφτβάφε εξαπολύει σειρά επιθέσεων κατά των βρετανικών βάσεων.

1946: Ακροδεξιοί της συμμορίας Σούρλα δολοφονούν στη Θεσσαλία τον δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Κώστα Βιδάλη.

1948: Ο Γιουγκοσλάβος Μπόρις Στάνκοβιτς μπαίνει στα βιβλία των ρεκόρ ως ο πρώτος ποδοσφαιριστής, που αποβάλλεται στο Γουέμπλεϊ στον τελικό Γιουγκοσλαβία-Σουηδία (3-2) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

1949: Στη Γερμανία δίνεται το δικαίωμα ψήφου σε 3 εκατομμύρια πρώην Ναζί.

1961: Οι αρχές της Ανατολικής Γερμανίας αρχίζουν να κατασκευάζουν το τείχος του Βερολίνου. Το «τοίχος του αίσχους», όπως ονομάστηκε, θα διατηρηθεί έως τις 9 Νοεμβρίου του 1989, οπότε θα γκρεμιστεί κατά την ενοποίηση των δύο Γερμανιών.

1964: Ο Γκουίν Οουεν Εβανς και ο Πίτερ Αντονι Αλεν είναι οι τελευταίοι κατάδικοι που εκτελούνται στη Βρετανία.

1968
: Ο Αλέκος Παναγούλης αποπειράται να δολοφονήσει τον δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλο στη παραλιακή λεωφόρο Βάρκιζας – Λαγονήσι. Ακολούθησε η σύλληψή του και της ομάδας του.

1972: Η Ιερουσαλήμ αναφέρει ότι οι Σοβιετικοί θα επιτρέψουν σε 35.000 Εβραίους να επιστρέψουν στο Ισραήλ κάθε χρόνο.

1973: Μεταγράφεται ο Γιόχαν Κρόιφ από τον Αγιαξ στην Μπαρτσελόνα. Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός», όπως τον αποκαλούν, θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Ως παίκτης και προπονητής θα κερδίσει όλα τα τρόπαια εκτός από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το 1989 θα υποβληθεί σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς με τέσσερα μπάι-πας.

1979: Κύμα απολύσεων στο Εθνικό Θέατρο με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός σκηνής 20 ηθοποιοί.

1992: Η Γιουγκοσλαβία αναγνωρίζει επίσημα τη Σλοβενία.

1993: Στην Ταϊλάνδη, περισσότεροι από 120 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους όταν καταρρέει ξενοδοχείο.

1997: Στην Ινδία, 46 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στα βόρεια της χώρας.

1999: Η 30χρονη Γερμανίδα τενίστρια Στέφι Γκραφ ανακοινώνει την απόφασή της να εγκαταλείψει την ενεργό δράση σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη. Η Γκραφ έχει κατακτήσει 107 τίτλους με 22 Grand Slams, ενώ βρέθηκε για 377 εβδομάδες στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης με συνολικά κέρδη 21.512.490 δολάρια.

2001: ο 16χρονος Βύρων Κοκκαλάνης κατακτά την πρώτη θέση στην κατηγορία νέων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Mistral που διεξάγεται στη Μασσαλία.

2004: Τελετή έναρξης των 28ων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. 202 εθνικές αποστολές και 11.099 αθλητές παρελαύνουν στο Ολυμπιακό Στάδιο, υπό τους ήχους του DJ Tiesto. Σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας, ο Πύρρος Δήμας. «Μαγική η γιορτή», παγκόσμια τα εύσημα για τον καλλιτεχνικό της διευθυντή Δημήτρη Παπαϊωάννου.