Ο Γιώργος Ντάνος είναι ο άνθρωπος αυτός που με τις μπύρες που φτιάχνει ο ίδιος έχει εντυπωσιάσει τους πάντες καθώς όσοι τις έχουν γευτεί και τις έχουν δοκιμάσει έχουν κατενθουσιαστεί. 

Πλέον οι μπύρες του γίνονται γνωστές σε όλο τον κόσμο, ξεπερνώντας τα σύνορα της χώρας, αφού δύο από αυτές κατάφεραν και διακρίθηκαν σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς γευσιγνωσίας στο Great Taste Awards που έγινε πριν από μερικές μέρες στην Μεγάλη Βρετανία. 

Ο Πατρινός ερασιτέχνης ζυθοποιός που στο επάγγελμα είναι μηχανολόγος μηχανικός και εργάζεται σε μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρίες, κτιριακών εγκαταστάσεων και υποδομών, έστειλε στον διαγωνισμό αυτόν δύο δικές του μπύρες που ξεχώρισαν και επέστρεψαν πίσω αστέρια. 

Συγκεκριμένα η "μαύρη" μπύρα "De’KA 5" (κατηγορίας Tropical STOUT) κέρδισε δύο αστέρια, ενώ η "ξανθιά" "ΑΜΜΟΥΣΑ" (κατηγορίας English IPA) πήρε ένα αστέρι, καταφέρνοντας έτσι να διακριθούν σε έναν διαγωνισμό στον οποίο πήραν μέρος συνολικά 135 μπύρες από όλο τον κόσμο. 

Για να καταλάβει κανείς την αξία της διάκρισης που πέτυχαν οι δύο μπύρες του Πατρινού χομπίστα που αγαπάει την ζυθοποίηση, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στον διαγωνισμό του Great Taste Awards συμμετείχαν συνολικά 12.600 προϊόντα και είδη που αφορούν τον χώρο της γευσιγνωσίας. 

Είναι σημαντικό επίσης να σημειωθεί ότι η "μαύρη" μπύρα του Γιώργο Ντάνου κατατάχτηκε στην 9η θέση συνολικά από όλα τα είδη μπύρας και η "ξανθιά" πήρε την 59η θέση. 


Όλα αυτά από έναν ερασιτέχνη που αποφάσισε πριν από τρία χρόνια να ασχοληθεί με την ζυθοποία, φτιάχνοντας μπύρες στο σπίτι του, με μοναδικά εφόδια το κέφι και το μεράκι του, αλλά και τις γνώσεις που αποκτούσε σταδιακά. 

"Αυτό που προσπαθώ να περάσω μέσα από τις δημιουργίες μου είναι να δώσω στον κόσμο να καταλάβει ότι η μπύρα είναι ένα παρεξηγημένο ποτό που αξίζει να έχει μία σημαντική θέση στον χώρο της γευσιγνωσίας" τονίζει ο ίδιος μιλώντας στο patrasevents.gr.

"H μπύρα για μένα δεν είναι ένα ποτό που πίνουμε το καλοκαίρι ή ένα αναψυκτικό για να ξεδιψάσουμε, αλλά ένα γαστρονομικό προϊόν  μπορεί να συνδυαστεί με το κατάλληλο φαγητό, έχοντας τα αντίστοιχα αρώματα και γεύσεις, όπως γίνεται με το κρασί". 

Όμως η αρχή της πορείας του προς την κορυφή είχε ξεκινήσει έναν χρόνο πριν όταν συμμετείχε στον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό ερασιτεχνικής ζυθοποίησης που αφορούσε δύο κατηγορίες μπύρας, την Tropical Stout και την English I.R.A.

Στην πρώτη κατηγορία πήρε την πρώτη θέση, στην δεύτερη πήρε την δεύτερη. Εκεί κατάλαβε ότι μπορεί να κάνει σημαντικά πράγματα στον χώρο αυτό και πήρε το κίνητρο για να συνεχίσει να ασχολείται ακόμα περισσότερο.


Ως που πριν από μερικές μέρες ήρθε η παγκόσμια διάκριση με τα αστέρια, σε έναν τόσο μεγάλο διαγωνισμό. 

"Το γεγονός και μόνο ότι δοκίμασαν τις μπύρες μου τόσο σημαντικοί γευσιγνώστες, οι περισσότερο εκ των οποίων είναι κορυφαίοι στον κόσμο, είναι από μόνο του τιμητικό για μένα" τονίζει και προσθέτει:

"Τα αστέρια που πήραν οι δύο μπύρες μου που συμμετείχαν στον διαγωνισμό αποτελεί μία ηθική ικανοποίηση, μια δικαίωση και επιβράβευση των προσπαθειών μου". 

Καταλήγοντας υπογραμμίζει: "Η διάκριση αυτή είναι ένα μήνυμα προς όλους, να μην κάνουμε πίσω στους στόχους που θέτουμε και να είμαστε προσηλωμένοι και αφοσιωμένοι σε αυτούς. Τότε μόνο μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα...".