Χαμός είχε γίνει στο διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες με το θέμα της "βίλας" του Κώστα Πελετίδη στα Αραχωβίτικα.

Οι μεν υποστηρικτές του δημάρχου μιλούσαν για συκοφαντίες και οι δε αντίπαλοι του υποστήριζαν ότι η εξοχική του κατοικία πράγματι εμποδίζει την ελεύθερη πρόσβαση στην συγκεκριμένη παραλία. 

Τις τελευταίες ώρες και ενώ έχουν περάσει κάποιες μέρες από το θέμα που βγήκε για το σπίτι του δημάρχου και το κατά πόσο δύναται ένας κομμουνιστής να έχει κατοικία σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Πάτρας (αν και τα όσα γράφτηκαν για πισίνες και άλλα σχετικά που έχουν να κάνουν με luxury καταστάσεις αποδείχτηκαν αναληθή), έχει κυκλοφορήσει στα social media ένα υπηρεσιακό σημείωμα που μιλάει για την ουσία του όλου θέματος. 

Η ουσία είναι πως αν ο δήμαρχος είχε την βούληση για να παρέμβει για την ελεύθερη πρόσβαση στην θάλασσα στην περιοχή των Αραχωβιτίκων ή έκανε "μόκο" φοβούμενος για το σπίτι που είχε αγοράσει πριν από τέσσερα χρόνια.

Το έγγραφο αυτό που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο από άνθρωπο που είναι κοντά στον δήμαρχο και βρίσκεται στους κύκλους της δημοτικής αρχής αποδεικνύει ότι ο δήμαρχος είχε αναλάβει πρωτοβουλία για το θέμα της ελεύθερης πρόσβασης στην θάλασσα στις παράκτιες περιοχές γύρω από την Πάτρα, πριν καν συμβεί η τραγωδία στο Μάτι. 

Όταν, δηλαδή, κανείς δεν μιλούσε για αυθαίρετες δομήσεις, ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες και όλους αυτούς τους κινδύνους που μπορεί να φέρει η εκδήλωση μιας πυρκαγιάς.

Ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή είχε προχωρήσει στην απόφαση να "ψάξει" το όλο θέμα για την ελεύθερη πρόσβαση στις θάλασσες και τις καταπατήσεις αιγιαλών στο σύνολο του παραλιακού μετώπου της Πάτρας, σε μία ακτίνα 40 χιλιομέτρων. Από τα Καμίνια έως και την Ροδινή.


Το υπηρεσιακό αυτό έγγραφο είχε σταλεί από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρήστο Κορδά στις 17 Ιουλίου (την ίδια μέρα που είχαν παρθεί και οι αποφάσεις) στην Διεύθυνση Πολεοδομίας και κοινοποιήθηκε ακόμη στις Διευθύνσεις των Έργων Υποδομής και του Αρχιτεκτονικού Έργου του δήμου. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι έγραφε ως εντολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες "να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στις πιο πυκνοκατοικημένες ζώνες από Αραχωβίτικα μέχρι Ρίο, καθώς και στα Βραχνείκα μέχρι Καμίνια". 

Στη συνέχεια ακολούθησε η τραγωδία στο Μάτι στις 23 Ιουνίου και ο άδικος θάνατος τόσων ανθρώπων. Από εκεί και πέρα τα συμπεράσματα πάνω στο θέμα Πελετίδη που προέκυψε ή ανακάλυψαν κάποιοι, δικά σας...