Συνήθως το να πλένεις τα πιάτα είναι μια από τις εύκολες δουλειές του σπιτιού.

Νερό και σαπούνι! Όχι όμως αν έχουν μαζευτεί στοίβες τα πιάτα!

Το υγρό πιάτων μας έχει σώσει! Εκτός από τα πιάτα είναι χρήσιμο για ένα σωρό άλλα πράγματα που μπορούν να καθαριστούν από αυτό, όπως αναφέρει το bovary.

Όλοι έχουμε κάνει τα πειράματά μας σε ρούχα, παπούτσια, τσάντες και σε κάποιες περιπτώσεις λειτούργησε σωτήρια.

Ωστόσο, όπως είναι φυσικό, υπάρχουν κάποια άλλα πράγματα που δεν καθαρίζουν ή -αντίθετα- μπορούν να καταστραφούν από το υγρό πιάτων.

Ποια είναι όμως αυτά που δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να προσπαθήσουμε να κάνουμε με το υγρό πιάτων; Ας τα δούμε.

Μην το αναμείξεις με χλωρίνη

Όσον αφορά στα καθαριστικά, δεν πρέπει να τα αναμειγνύεις ποτέ μεταξύ τους. Κάποιοι συνδυασμοί μπορεί να είναι τοξικοί. Οπότε, μην μπερδέψετε ποτέ χλωρίνη, αμμωνία ή άλλα καθαριστικά με υγρό πιάτων.

Μην πλύνεις το σιδερένιο τηγάνι

Δεν πρέπει να πλένεις το τηγάνι από χυτό σίδηρο με σαπούνι. Προτίμησε λάδι ή αλάτι.

Μην πλύνεις την συσκευή καφέ

Οι συσκευές που φτιάχνουν καφέ όπως το moka pot περιέχουν τα έλαια του καφέ, που τον κάνει να έχει καλύτερη γεύση. Αν το καθαρίσεις με υγρό πιάτων, θα αφαιρέσεις αυτό το λεπτό ελαιώδες στρώμα. Συνίσταται να το καθαρίσεις μόνο με απλό νερό.

Μην το βάλεις στο πλυντήριο πιάτων

Μπορεί να μπεις στον πειρασμό να βάλεις υγρό πιάτων, αν σου έχει τελειώσει του πλυντηρίου. Ωστόσο, είναι εντελώς διαφορετικά και μπορεί να βλάψει το πλυντήριο και να βγάλει αφρό από μέσα.

Μην το βάλεις στο πλυντήριο ρούχων

Το ίδιο ισχύει και εδώ. Το υγρό πιάτων δεν είναι σχεδιασμένο για το πλυντήριο ρούχων. Μπορεί να καθαρίζει ένα σημείο του ρούχου αλλά όχι όλα. Θα γεμίσει σαπουνάδα τον πλυντήριο και μπορεί να βγει έξω.

Μην πλύνεις το αμάξι σου

Το υγρό πιάτων είναι πολύ δυνατό και μπορεί να καταστρέψει το φινίρισμα του χρώματος του αυτοκινήτου, κάνοντάς το πιο ευαίσθητο σε χτυπήματα. Χρησιμοποίησε ειδικό καθαριστικό για το αμάξι.

Μην πλύνεις το πρόσωπό σου

Δεν είναι καλό σε καμία περίπτωση για το πρόσωπό σου, που είναι ευαίσθητο. Ακόμη και για τα χέρια σου, που τα ξεραίνει και τα κάνει πιο άγρια. Προτίμησε ειδικό σαπούνι για το πρόσωπο που δεν θα σε γεμίζει μπουρμπουλήθρες.