Είναι από την Αθήνα, σπουδάζει στην Πάτρα χημεία και φαίνεται ότι έχει βρει την κατάλληλη χημική ένωση για να μας ταξιδεύει. 

Οι φωτογραφίες του στο instagram, είναι ταξιδιάρικες και εκφραστικές αφού κοιτάζοντας τες νομίζεις ότι ξαφνικά είσαι σε κάποιο άλλο μέρος του εξωτερικού, βγάζοντας ένα παράταιρο ύφος και μία δυναμική που κάνει αίσθηση. 

Και όμως συνήθως δεν βγάζει καν τοπία, βγάζει κυρίως πορτρέτα, έχει όμως την ικανότητα πάντα να τα εμφανίζει με έναν διαφορετικό τρόπο κάθε φορά. Ο Νίκος Αποστολόπουλος έβαλε την φωτογραφία στην ζωή του εντελώς ξαφνικά, χωρίς καν να το περιμένει, ξεκινώντας πειραματικά αρχικά με το photoshop. 

Όσο όμως του έμπαινε το μικρόβιο της φωτογραφικής τέχνης, τόσο το photoshop και οι όποιες άλλες τεχνικές, έπαψαν από μόνες τους να του είναι αρκετές. "Ήθελα να δημιουργώ την δική μου τέχνη από το μηδέν, ήταν ο δικός μου τρόπος έκφρασης", τονίζει ο ίδιος τώρα μιλώντας στο patrasevents.gr. 

Πλέον εδώ και περίπου ένα χρόνο, έχοντας βάλει για τα καλά αυτό το μικρόβιο μέσα του, κοντεύοντας να τελειώσει τις σπουδές του,  ασχολείται επαγγελματικά, τόσο με την φωτογραφία, όσο και με τα βίντεο. 


Τα πορτρέτα είναι πάντα το αγαπημένο του θέμα. "Μου αρέσουν τα πορτρέτα κάθε είδους, ειδικά αυτά που αφήνουν μια περιέργεια στο κοινό για τον τρόπο λήψης τους", τονίζει.

"Αυτό που με ιντριγκάρει σε ένα πρόσωπο που φωτογραφίζω είναι η εκφραστικότητα, το πάθος που μου δείχνει στο φακό, η αγριάδα και η επιθετικότητα, γιατί όλα αυτά δίνουν μια δυναμική στο τελικό αποτέλεσμα". 

Εκείνο που θέλει και επιδιώκει μέσα από την φωτογραφία είναι να μπορεί να βρίσκει τρόπους και να εξελίσσεται. "Γενικά δεν μ' αρέσει να μένω στάσιμος, σκοπός μου είναι κάθε φωτογραφία να έχει τον δικό της χαρακτήρα, την δικιά της υπογραφή", δηλώνει. 


Τα σχέδια που έχει για τον μέλλον έχουν να κάνουν φυσικά με την λατρεία του για την φωτογραφία και το λέει ξεκάθαρα: "Θα ήθελα να συνεργαστώ με άτομα του χώρου εντός και εκτός Ελλάδας. Όνειρο μου είναι σε ότι και να κάνω να υπάρχει ελευθερία έκφρασης χωρίς περιορισμούς". 

Να είναι ελεύθερος δηλαδή και αέρινος. Όπως και οι φωτογραφίες του...