"Πετάει" το αεροδρόμιο του Αράξου και το φετινό καλοκαίρι του 2018, με την προσδοκώμενη αύξηση της προσέλευσης τουριστών, δια μέσω αυτού, στην Δυτική Ελλάδα, να έχει πάρει σάρκα και οστά. 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που διαθέτει η υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας του Αεροδρομίου του Αράξου η επιβατική κίνηση από τις αρχές του 2018 μέχρι το τέλος του Ιουλίου αυξήθηκε σε σύγκριση με το 2017 κατά 20%. 

Μια σημαντική αύξηση την στιγμή που το καλοκαίρι του 2017 το αεροδρόμιο του Αράξου είχε φτάσει στα ύψη από πλευράς προσέλευσης επιβατών και πτήσεων. 

Τα στοιχεία αυτά γνωστοποίησε ο ίδιος αερολιμενάρχης Αράξου, Γιώργος Γκουβίτσας μιλώντας στο πλαίσιο της τελετής έναρξης της λειτουργίας του Γραφείου Τουριστικής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, στον Σταθμό Υποδοχής του Αεροδρομίου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Γκουβίτσας οι επιβάτες του αεροδρομίου από 75.753 που ήταν το 2017 αυξήθηκαν το 2018 σε 90.710, ενώ ακόμα δεν έχει καν ολοκληρωθεί η θερινή τουριστική περίοδος. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον των τουριστών που έρχονται στο Αεροδρόμιο του Αράξου για συγκεκριμένους προορισμούς της Δυτικής Ελλάδος είναι μεγάλο και ήδη το Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης έχει δεχθεί αρκετά ερωτήματα από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε να λειτουργεί, παρέχοντας τις κατάλληλες πληροφορίες στους επισκέπτες με οπτικοακουστικό υλικό και τουριστικά έντυπα. 

Θα πρέπει να αναφέρουμε εδώ ότι το πρώτο Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης έχει ξεκινήσει να λειτουργεί από τον Μάιο στο νέο λιμάνι της Πάτρας.