Ένα από τα σημαντικότερα έργα που είναι να γίνουν στην Πάτρα και που πρόκειται να δώσει μία άλλη πνοή στις νότιες συνοικίες της Αχαϊκής πρωτεύουσας, βρίσκεται ήδη στον "αέρα" και έχει προκηρυχθεί από την ΔΕΥΑΠ. 

Μιλάμε φυσικά για το δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων στις νότιες συνοικίες της Πάτρας και συγκεκριμένα στα Βραχνέικα, στο Μονοδένδρι, στα Ροΐτικα, στο Μιντιλόγλι, στην Οβρυά και στα Δεμένικα. 

Το έργο αυτό θα δώσει την δυνατότητα σε δεκάδες νοικοκυριά των νοτίων συνοικιών της Πάτρας να απαλλαγούν οριστικά από τους βόθρους, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους και θωρακίζοντας τις περιοχές τους. 

Το δίκτυο λυμάτων που πρόκειται να κατασκευαστεί στο πλαίσιο του έργου θα είναι συνολικού μήκους 58.050 μέτρων και θα περιλαμβάνει 4 αντλιοστάσια λυμάτων.

Το έργο προκηρύσσεται με ανοικτό διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό και η προθεσμία υποβολής των προσφορών που θα κατατεθούν είναι στις 14 Σεπτεμβρίου, με την ηλεκτρονική αποσφράγιση τους να γίνεται έως τις 20 του ίδιου μήνα. 

Η προθεσμία για την εκτέλεση του έργου είναι 30 μήνες από την ημέρα που θα υπογραφεί η σύμβαση, ενώ η ολοκλήρωση του θα απαλλάξει και θα καθαρίσει εντελώς τις θαλάσσιες περιοχές των συνοικιών αυτών.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας μιλώντας πάνω στο θέμα αυτό είναι ξεκάθαρος: "Με την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου και την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού, με δύο έργα που σχετίζονται άμεσα, θα καθαρίσουν οι θαλάσσιες αυτές περιοχές και κατά συνέπεια θα μπορούν οι δημότες να κάνουν το μπάνιο τους στα νερά τους. 

Είναι ένα έργο που θα αλλάξει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο, αναβαθμίζοντας το νότιο διαμέρισμα της Πάτρας σε πολλά επίπεδα". 

Ο διακαής πόθος που υλοποιείται

Η προοπτική αυτή πρόκειται να δώσει έναν άλλο "αέρα" στις νότιες συνοικίες, ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες, ανεβάζοντας τον αριθμό των επισκεπτών, των τουριστών και των λουόμενων. 

Το γεγονός αυτό φυσικά θα έχει και ένα θετικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις εστίασης και στα καταστήματα που λειτουργούν στις περιοχές αυτές, αλλά και γενικότερα στις εκεί τοπικές αγορές. 

Το δίκτυο λυμάτων που θα κατασκευαστεί για όλες αυτές τις περιοχές θα είναι ολοκληρωμένο και λειτουργικό με το περιβάλλον, δίνοντας έτσι μία νέα πνοή στο περιβάλλον των νοτίων προαστίων της Πάτρας.  

Μιλάμε, με λίγα λόγια, για ένα έργο που αποτελούσε για τις νότιες συνοικίες της Πάτρας έναν διακαή πόθο δεκαετιών που επιτέλους υλοποιείται.