Η συναυλία της Τζάνετ Τζάκσον «State of the World» ανοίγει με εικόνες από τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, με τα ονόματα άοπλων μαύρων ανδρών που σκοτώθηκαν από αστυνομικούς και με σύμβολα υπέρμαχων της λευκής φυλής.

Αυτά τα πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα ειπωμένα μέσα από τα τρέχοντα γεγονότα είναι σημαντικές πτυχές του σόου, αλλά όπως τα παρουσιάζει ο διευθυντής δημιουργικού της Τζάνετ Τζάκσον, Γκιλ Ντολντουλάο, υπάρχουν πολλά περισσότερα πίσω από την αφήγηση: Είναι η ιστορία της ζωής της τραγουδίστριας. Η «State of the World» περιοδεία ταξίδεψε στις ΗΠΑ από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2017 και φέτος συνεχίζεται από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο.

Η Τζάνετ Τζάκσον εμφανίστηκε επίσης σε δύο Μουσικά Φεστιβάλ, Panorama και Essence Fest και αναμένεται να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ της οργάνωσης Global Citizens Festival, στη Νέα Υόρκη στις 29 Σεπτεμβρίου.

Αλλά το πρώτο μέρος της περιοδείας δεν έχει καμία σχέση με το δεύτερο, είναι διαφορετικά στα τραγούδια, τη χορογραφία και τη σκηνική παρουσία.