Το φετινό καλοκαίρι από την Πάτρα έχουν περάσει αρκετοί τουρίστες.

Αυτό είναι γεγονός. Το διαπιστώνει κανείς πηγαίνοντας μία βόλτα στο κέντρο της Πάτρας βλέποντας τουρίστες σε διάφορα σημεία του κέντρο, το διαπιστώνει εύκολα και σερφάροντας στο διαδίκτυο και στα social media. 

Το γεγονός όμως αυτό φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετό για να "ξυπνήσει", έστω και κάπως αργά, τους ιθύνοντες για να ανοίξουν το καρναβαλικό περίπτερο που υπάρχει στην πλατεία Τριών Συμμάχων. 

Το καρναβαλικό περίπτερο έτσι παρέμεινε και αυτό το καλοκαίρι, όπως και τα προηγούμενα κλειστό. Για ποιον λόγο; Τι περιμένουν εκεί στον Καρναβαλικό Οργανισμό για το ανοίξουν; Πηγαίνοντας κάποιος εκεί βλέπει τα παράθυρα κλειστά, χωρίς να είναι τα ρολά κατεβασμένα, ίσα για να φαίνονται τα προϊόντα, δίχως μέσα να υπάρχει ένας υπάλληλος. 

Οι τουρίστες είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάζονταν βλέποντας ανοικτό το περίπτερο που διαφημίζει ουσιαστικά τον μεγαλύτερο εξωγενή θεσμό της Πάτρας και θα αγόραζαν ένα ενθύμιο, ένα σουβενίρ, επιστρέφοντας με αυτό στην χώρα τους, κάνοντας έτσι μία έμμεση διαφήμιση του καρναβαλιού, αλλά και της πόλης. Αφήνοντας παράλληλα και κάποια χρήματα στο ταμείο του Καρναβαλικού Οργανισμού.


Η δικαιολογία που θα μπορούσαν να πουν οι ιθύνοντες ότι δεν υπάρχει προσωπικό, στην περίπτωση του καρναβαλικού περιπτέρου δεν στέκει. Ο Δήμος έχει προσλάβει εργαζόμενους στα κοινωφελή και ανάμεσα σε αυτούς είναι και αρκετοί σε θέσεις γραφείων και διοικητικού - υποστηρικτικού προσωπικού. 

Δεν θα μπορούσαν να στείλουν έναν ή δύο υπαλλήλους για να το κρατούν ανοικτό έστω και τις πρωινές ώρες; Κρίμα είναι. Δεν μπορεί η Πάτρα να έχει σαν στόχο να επεκτείνει το καρναβάλι της σε όλη την διάρκεια του χρόνου και να έχει το καρναβαλικό της περίπτερο την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο κλειστό. 

Αφήστε που αν ήταν ανοικτό και ταυτόχρονα αξιοποιούνταν εκείνες τις σιδερένιες πέργκολες που όλα αυτά τα χρόνια κανείς δεν έχει καταλάβει γιατί έχουν τοποθετηθεί εκεί, θα άλλαζε ύφος όλη η πλατεία Τριών Συμμάχων, καθώς θα έδινε την δυνατότητα στους τουρίστες και στους επισκέπτες να κάτσουν και να χαλαρώσουν σε μία πλατεία που αποτελεί για αυτούς την πρώτη εικόνα που συναντούν μπαίνοντας στο κέντρο της Πάτρας. 

Κρίμα. Πόσο κρίμα...