Έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στο θεατρικό φετινό καλοκαίρι η παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας "Οιδίπους - Ο μύθος της ιστορίας του κόσμου όπως τον είπαν οι Έλληνες". 

Η παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου, Σταύρου Τσακίρη όπου και αν έχει εμφανιστεί μέχρι ώρας, παίρνει το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου και του θεατρικού κοινού που εγκωμιάζει τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της. 

Πρόκειται για μία από τις καλύτερες παραγωγές του φετινού καλοκαιριού, μια δουλειά που καταφέρνει και περνάει μέσα από τις τραγωδίες που διαπραγματεύεται με βάση τον μύθο των Λαβδακίδων, σύγχρονα μηνύματα για τα αδιέξοδα και τις παθογένειες της εποχής μας. 

Αποτελεί μια σύνθεση επτά τραγωδιών που αναφέρονται στον μύθο των Λαβδακιδών και συγκεκριμένα των τραγωδιών του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος», «Οιδίπους επί Κολωνώ» και «Αντιγόνη», των τραγωδιών του Ευριπίδη «Φοίνισσες», «Βάκχες» και «Ικέτιδες» και της τραγωδίας του Αισχύλου «Επτά επί Θήβας».

Οι υψηλές προσδοκίες που είχαν αφήσει οι συντελεστές της παράστασης για αυτή την παραγωγή, πριν καν ξεκινήσει το ταξίδι της σε όλη την χώρα, αλλά και το ρίσκο που πήραν για αυτή την δουλειά, έχουν δικαιωθεί, κάτι που είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν και οι Πατρινοί που την είδαν από κοντά στο Ρωμαϊκό Ωδείο. 

Πλέον η παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ έχοντας ταξιδέψει σε πολλά αρχαία θέατρα της χώρας, συμμετέχοντας σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις, συνεχίζει την πορεία της μετά από μία μικρή διακοπή, στις 19 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Οινιάδων. 

Ακολουθούν στις 20 Αυγούστου τα Γιάννενα στο υπαίθριο θέατρο ΕΗΜ Φρότζος, ενώ τη σκυτάλη παίρνει στη συνέχεια η Αρχαία Ήλιδα στις 22 Αυγούστου στο νέο θέατρο Αρχαίας Ήλιδας.

Κατόπιν στις 23 Αυγούστου, η τραγική ιστορία θα ταξιδέψει έως την Καλαμάτα και το Αμφιθέατρο Κάστρου, ενώ στις 24 Αυγούστου σειρά έχει η Τρίπολη και το θέατρο άλσους Αγίου Γεωργίου.

Στις 6 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας στην Αθήνα. Ο κύκλος των παραστάσεων θα κλείσει στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο Ρωμαϊκό Ωδείο στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου.


Ηθοποιοί και συντελεστές

Η σκηνοθεσία και η σύνθεση κειμένου είναι του Σταύρου Τσακίρη, τα σκηνικά του Αλέξανδρου Ψυχούλη, τα κοστούμια της Ορσαλίας Παρθένη, η μουσική του Μίνωα Μάτσα, η κίνηση της Ζωής Χατζηαντωνίου, ο σχεδιασμός φωτισμών του Νίκου Σωτηρόπουλου.

Παίζουν οι: Μαρία Κίτσου, Δημήτρης Λάλος, Γεράσιμος Γεννατάς, Λένα Δροσάκη, Γιώργος Παπαπαύλου, Μάνος Καρατζογιάννης, Δημήτρης Παγώνης, Κώστας Νικούλι, Νάνσυ Χριστοπούλου, Ελένη Ανδρικοπούλου και Τάκης Χρυσικάκος.