Βγήκε και πάλι στον "αέρα" από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ο διαγωνισμός για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος φωτεινής σηματοδότησης, στα μεγάλα αστικά κέντρα της Περιφέρειας. 

Ο διαγωνισμός αυτός αφορά σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό την πόλη της Πάτρας αφού η Αχαϊκή πρωτεύουσα χρειάζεται άμεσα ένα νέο σύστημα φαναριών, καθώς σε πολλά σημεία οι φωτεινοί σηματοδότες βρίσκονται συχνά πυκνά εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα οι οδηγοί και οι πεζοί να κινδυνεύουν. 

Ο διαγωνισμός έχει βγει αρκετές φορές άκυρος (τουλάχιστον τρεις φορές), καθώς έχει σκαλώσει σε διάφορα ζητήματα, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει και η Πάτρα να παραμείνει με φανάρια "γερασμένα" που παρουσιάζουν διαρκείς και σημαντικές βλάβες. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον τελευταίο μήνα είχαν παρατηρηθεί αρκετές βλάβες, σε κομβικά κυκλοφοριακά σημεία της Πάτρας, δημιουργώντας προβλήματα και εκνευρισμό στους οδηγούς. 

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1,8 εκατομμυρίου ευρώ και η προθεσμία της κατάθεσης των προσφορών είναι έως την 12η Σεπτεμβρίου. Οι προσφορές θα ανοίξουν και θα αξιολογηθούν στις 18 Σεπτεμβρίου, με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά ο διαγωνισμός θα προχωρήσει, το έργο θα υλοποιηθεί μιας και είναι κάτι που το έχει απόλυτη ανάγκη η Πάτρα.