Παιδιά με υπερδυνάμεις παρουσιάζονται στην νέα ταινία της Jennifer Yuh Nelson, η υπόθεση της οποίας κινείται κάπου μεταξύ μιας προσπάθειας για τον αφανισμό τους και ενός αγώνα για την ελευθερία τους.

Πρωταγωνιστές είναι οι νέοι που πλήττονται από μια ασθένεια-πρόκληση και, αφού επιβιώσουν, αντιδρούν σε ένα σύστημα το οποίο αντιμετωπίζει τις ιδιαίτερες ικανότητές τους, ως απειλή.

Όποια παιδιά δεν έχουν τις δεξιότητες που η κυβέρνηση επιθυμεί, θανατώνονται, ενώ όσα άτομα από αυτά γίνονται τελικά αποδεκτά συγκεντρώνονται σε στρατόπεδα, όντας αιχμάλωτα.

Η ταινία ουσιαστικά στηρίζεται στην επιθυμία και την κινητοποίηση μιας ομάδας εφήβων, να τα καταφέρουν μόνοι-ες τους, ξεφεύγοντας από όσα τους-τις αδικούν.

Κάπου ανάμεσα στη φαντασία και τη δράση, η σκηνοθέτης του Stranger Things μεταφέρει την υπόθεση του ομώνυμου βιβλίου της Bracken στη μεγάλη οθόνη με έναν τρόπο ελαφρώς πιο .. πολιτικοποιημένο.

Οι χαρακτήρες είναι ιδιαίτερα αντιπροσωπευτικοί για τον ρόλο τους, ενώ το σασπένς δεν λείπει.

Δίνεται μια έμφαση στο ρομάντζο που προκύπτει ανάμεσα σε δύο πρωταγωνιστές, γεγονός που περιορίζει λίγο το κομμάτι της δράσης, και ταυτόχρονα προβάλλεται η σημασία των φιλικών σχέσεων που αναπτύσσονται μεταξύ των πρωταγωνιστών.

Με ανατροπές αλλά και με τοποθετήσεις, είναι μια ταινία που θέλεις να δεις, για να συζητήσεις για αυτήν, είτε σε σύγκριση με το βιβλίο, είτε ανεξαρτήτως αυτού.

Στην Odeon Veso Mare, από 10 έως 22 Αυγούστου.


The darkest minds

Τίτλος στα ελληνικά: Σκοτεινές δυνάμεις

Βασισμένο στο βιβλίο της Alexandra Bracken ‘’The darkest minds’’

Πρωταγωνιστές: Amanda Stenberg, Mandy Moore, Gwendoline Christie

Σκηνοθεσία: Jennifer Yuh Nelson

Διάρκεια: 105 λεπτά

Είδος: Φαντασίας

Σενάριο: Chad Hodge

Χώρα παραγωγής: Η.Π.Α

Χρώμα παραγωγής: έγχρωμο

Έτος παραγωγής: 2018

Γλώσσα: αγγλικά

Μουσική: Benjamin Wallfisch